magyar magyar english english
nyitólap  vissza
bejárat
könyvek
saját kiadványok
Idegen nyelvű könyvek
Angol nyelvű könyvek
Angol nyelvű könyvek
Olasz nyelvű könyvek
Egyéb nyelvű könyvek
ajándéktárgyak
vásárlás
kereses
Álltalános üzleti feltételek

Általános üzleti feltételek

Céginformáció:
Web-áruház üzemeltetője: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány
Nyilvántartási száma: 16667 / 1999
Székhely: 1122 Budapest, Határőr utca 35.
Adószám: 18237010-2-43
E-mail: konyvesbolt@terrorhaza.hu
Telefon: 36 1 374 2664

Általános tudnivalók
A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (a továbbiakban: Közalapítvány), mint eladó által forgalmazott termékek megrendelhetőek a http://www.terrorhaza.hu/bolt/bolt.html című web-áruházunkon keresztül.
A web-áruház megtekintéséhez nem szükséges regisztráció, azt bárki szabadon megtekintheti.
A web-áruház a Közalapítvány virtuális katalógusa, mely nem az aktuális készletlistát tükrözi.

Regisztráció
Web-áruházunkban kizárólag regisztrált felhasználók vásárolhatnak.
A regisztráció ingyenes, online módon, egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik. A hibásan kitöltött adatlapokból eredő téves teljesítésékért nem vállalunk felelősséget. A rendszer a sikeres regisztrációról, illetve az azt követő vásárlásról értesítést küld. Vásárlás esetén az értesítés tartalmazza a megrendelt termékek darabszámát és árát.
A regisztrációval a felhasználó elfogadja az általános üzleti feltételeket és azt magára nézve kötelezőnek tekinti.
A rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy tisztában van a rendelés menetével.

Termékeink
A honlapunkon található termékleírások tartalmazzák a termék pontos megnevezését, egyéb adatait, valamint bruttó vételárát forintban.
Egyes termékek esetében előfordulhat, hogy a megadott kép és termék leírása között eltérés mutatkozik. Az oldal feltöltésekor keletkezett esetleges ilyen hibákért felelősséget nem vállalunk, ha ilyen előfordul, kérjük, azt felénk e-mailben szíveskedjenek jelezni.

Rendelés és vásárlás
A web-áruházban való vásárlással a felek közt távollévők között kötött szerződés jön létre.
A vásárlási szándék elfogadásáról a Közalapítvány visszaigazoló e-mailben értesíti a vásárlót.
A web-áruházban való vásárlás esetén a vásárló a megrendelt termékeket egy virtuális kosárba helyezéssel állíthatja össze. A rendelés elküldése előtt a kosár tartalma megtekinthető, lehetőség van a módosításra vagy a kosár tartalmának törlésére. A rendelésről automatikus értesítést küld a rendszer. Amennyiben ez az értesítés nem érkezik meg Önökhöz, kérjük, e-mailen keresztül értesítsenek bennünket, hogy javítani tudjuk az estleges hibákat. Az értesítést követően a Közalapítvány felveszi a Magyar Postával a kapcsolatot a pontos postaköltség meghatározása céljából. A várható postaköltség összegéről a Közalapítvány emailt küld a vásárlónak.
A megrendelések feldolgozása és átvétele keddtől péntekig, 10-18 óra között történik.
A vásárlást csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a vásárló a megrendelési oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti, illetve a postaköltséget is tartalmazó emailre válaszlevelet küld, melyben megerősíti a vásárlási szándékát. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Közalapítvány felelősséget nem vállal.

Szállítás
A rendeléseket a költségeket elfogadó válaszlevél kézhezvételétől számított 5-7 munkanapon belül tudja alapítványunk teljesíteni. Az áruk kézbesítése hétvégére és munkaszüneti napokra nem kérhető. A megrendelt termékeket személyesen is átvehetők (szállítási díj nélkül) a Terror Háza Múzeum könyvesboltjában.
Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.
Házhozszállítás esetén termékeink a Magyar Posta segítségével jutnak el Önökhöz. A szállítási díjak a csomag értéke és súlya alapján változnak.

Rendelés átvétele
A vásárló a megrendelés elküldésekor nyilatkozik a választott szállítási módról, amely történhet:

a.) Házhozszállítással: A házhozszállítást a Magyar Posta Zrt. végzi. A fizetés ebben az esetben utánvétellel történik (megfizetésre kerül a termék + a szállítási díj összege).
A házhozszállítás költsége automatikusan hozzáadódik a rendelési összeghez, amit a visszaigazoló emailben feltüntetünk.
A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomagot tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.
A Magyar Posta Zrt. csak abban az esetben adja át a csomagját, amennyiben a megjelölt összeget a címzett kifizeti.

b.) a kijelölt átvevőhelyen: (a Terror Háza Múzeum Könyvesboltjában) szállítási díj felszámítása nélkül átvehető a megrendelt termék, melynek ellenértéke a helyszínen fizetendő. Személyes átvétel esetén e-mail értesítést küldünk az átvétel lehetséges időpontjáról. Személyes átvétel esetén a vásárlót a megrendelt termék értékén felül más költség nem terheli.

Szavatosság
A Közalapítvány az általa eladott árukra a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. A Közalapítvány kijelenti, hogy az általa forgalmazott termékek rendelkeznek a megrendelésben, illetve a vonatkozó jogszabályokban meghatározott tulajdonságokkal.

Felelősség korlátozása
A web-áruházunkban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
A Közalapítvány semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltakért, bármilyen okból is következtek be:

  • Az interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat.
  • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az oldal, illetve a web-áruház akadálytalan működését és a rendelést.
  • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon, szoftverek nem megfelelő működése.
  • Adatközlési vagy informatikai hibából eredő hibás ár feltüntetése.
  • Bármely levél, illetve bármilyen adat elvesztése.
  • Bármilyen programhiba, abnormális esemény, vagy technikai hiba következményei.

A Közalapítvány bármikor szabadon megváltoztathatja bármelyik termék szállítási határidejét, a vásárlás feltételeit, szabályait. A változás az internetes üzlet weblapján történt megjelenés időpontjától lép hatályba.
A Közalapítvány az árváltozás jogát fenntartja. A termékek minden esetben a vásárló részére elküldött eladási árlistán feltüntetett áron, illetve a részére visszaigazolt árakon kerülnek kiszámlázásra.

Vásárlástól való elállás joga
A vásárlónak jogában áll a megrendelést követően, de még a kiszállítás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. A lemondást jelezheti e-mailen, telefonon vagy személyesen is.
A vevő az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, ezt a jogát az áru kicsomagolása előtt jogosult megtenni. Ebben az esetben az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a vásárlót terhelik. A vásárló elállása esetén a Közalapítvány az áru ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti. A Közalapítvány kizárólag használatba nem vett, bontatlan, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat ezen pont alapján.

Adatvédelem
A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli törvény kötelez.
A Közalapítvány a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja. Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

Alkalmazott jogszabályok
A Közalapítvány és az ügyfelek közötti jogviszonyra, továbbá az adott üzleti feltételekre a hatályos magyar jogszabályokat, így különösen a Polgári Törvénykönyv és a kapcsolódó jogszabályok rendelkezéseit kell alkalmazni. A vevő minőségi kifogása esetén a hatályos fogyasztóvédelmi jogszabályok, így különösen a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényék intézéséről szóló 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet, valamint jótállásos termékek esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó, kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm.r. rendelkezései irányadóak. A távollevők között kötött szerződésekre a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet speciális rendelkezéseit kell alkalmazni.


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria