magyar magyar english english
nyitólap  vissza
rólunk
másokról
nekünk írták
hírek, események

Sziget Fesztivál - Kelet-európai vurstli
   2011. augusztus 4.kisalfold.hu   

A hatvanas-hetvenes évek hangulatát szeretné felidézni többek között a Vidámparktól kölcsönzött játékokkal a Sziget fesztivál Kelet-Európa Vurstlija augusztus 10. és 14. között.

Schmidt Mária: ˝kommunikációs hibák sorát követte el a kormány˝
   2011. augusztus 4.HVG.hu   

Schmidt Máriának tetszett Orbán tusnádfürdői beszéde, de szerinte a kormány az alkotmánnyal és a médiatörvénnyel kapcsolatban kommunikációs hibák sorát követte el. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a Heti Válasznak adott interjút.

Schmidt Mária: én nem ilyen médiatörvényt írtam volna
   2011. augusztus 4.ATV.hu   

A Terror Háza Múzeum igazgatója szerint kommunikációs hibák sorát vétette a kormány, és a visszamenőleges jogalkotással sem ért egyet.

Újraindul a Szocialista Szellem Vasútja
   2011. augusztus 4.Kultúrpark   

A Vidámpark előhalássza régi játékait és kellékeit, hogy visszahozzák a ’60-as, ’70-es évek hangulatát.

˝Sok az ARROGANCIA˝
   2011. augusztus 4.Heti Válasz   

A politikának saját érdekeit szem előtt tartva kell korlátoznia magát. Ha ugyanis nem teszi, az visszaüt: a választók megbüntetik - mondja Schmidt Mária. A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ugyanakkor a kormányzás iránya jó és támogatható.

A Terror Háza tetőbetűi a világ legjobb épületfeliratai között
   2011. július 13.urbanista.blog.hu   
Nem hivatalos díj persze, de azért sokkal többet ér, mint egy ˝interneten ki kattint többet˝ verseny első helye. A Weburbanist ugyanis tényleg a legérdekesebb, legkülönlegesebb cuccokat szokta összegyűjteni (ha valaki nem ismerné, nem egy kis blogocska, csak rss-en több mint félmillióan ...
Részlet a Lánchíd Rádió 2011. június 29-i adásából
   2011. június 29.Lánchíd Rádió   

Interjú Schmidt Máriával a Lánchíd Rádióban

Részlet a MR1-Kossuth Rádió 2011. június 26-i adásából
   2011. június 26.MR1-Kossuth Rádió   

Részlet a MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorából.

Részlet a MR1-Kossuth Rádió 2011. június 19-i adásából
   2011. június 19.MR1-Kossuth Rádió   

Részlet a MR1-Kossuth Rádió Disputa című műsorából.

Ajtmatovra emlékeztek a kirgiz elnök részvételével Budapesten
   2011. június 6.MTI   

Budapest, 2011. június 6., hétfő (MTI) - Roza Otunbajeva, a Kirgiz Köztársaság elnökének részvételével tartottak Az újjászülető ember címmel Csingiz Ajtmatov-emlékestet a budapesti Terror Háza Múzeumban. A rendezvényen felszólalt Sirin Ajtmatova, az író lánya, Mészáros Márta filmrendező, Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója is.

Szerbia nagykövete bocsánatot kért Magyarországtól
   2011. június 4.HetiVálasz.hu   
A második világháború végének magyar tragédiájáról és a Terror Háza utolsó nyolc évének időszakos kiállításairól szól az a kötet, melyet Schmidt Mária főigazgató és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár szerdán mutatott be a múzeumban.
Hiánypótló képes album az 1944-1947 közötti időszakról
   2011. június 2.Múlt-kor   

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója mutatta be a Magyar Tragédia 1944-1947 című képes albumot szerdán Budapesten; a hiánypótló munka a múzeum időszaki kiállításainak összefoglalója.

Magyar Tragédia 1944-1947
   2011. június 2.Mix Online   

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária társaságában bemutatta a "Magyar Tragédia 1944-1947" című albumot, mely a XX. Század Intézet gondozásában jelent meg.

Könnyebb megmutatni a tragédiát, mint beszélni róla - Szőcs Géza bemutatta a ˝Magyar Tragédia 1944-1947˝ albumot
   2011. június 1.Kormányportál   

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária társaságában prezentálta a „Magyar Tragédia 1944-1947” című hiánypótló kiadványt, mely a XX. Század Intézet gondozásában jelent meg

Szőcs Géza bemutatta a Magyar Tragédia 1944-1947 című albumot
   2011. június 1.kULTÚRA.HU   

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária társaságában bemutatta a Magyar Tragédia 1944-1947 című albumot, mely a XX. Század Intézet gondozásában jelent meg.

Részlet a Lánchíd Rádió 2011. június 1-i adásából.
   2011. június 1.Lánchíd Rádió   

Részlet a Lánchíd Rádió Délelőtti Kalauz című adásából.

Történelmi tabuk, amikről eddig hallgattak
   2011. május 30.rtlklub.hu   

Hiánypótló kötet jelent meg a két totális diktatúráról

Navracsics Tibor: a jelenben és a jövőben is erősíteni kell a lengyel-magyar barátságot
   2011. május 11.  11:50ma.hu; ZIPP.hu   

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Budapesten az Andrzej Przewoznik lengyel történész, államtitkár emlékére rendezett Ott hevernek, s mintha élnének... című emlékkiállítás megnyitóján azt mondta: a jelenben és a jövőben is erősíteni kell a lengyel-magyar barátságot.

Részlet a MR1-Kossuth Rádió 2011. május 8-i adásából
   2011. május 8.MR1-Kossuth Rádió   

Részlet a MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorából.

Egy népirtás terminológiája
   2011. május 7.Magyar Hírlap Online   
Pozitív fejleménynek tekinthetjük, hogy mióta tavaly, az év végén megkezdte végre munkáját a Délvidékre a második világháború végén, a visszacsatolás rövid időszaka után bevonuló délszláv partizánok által a helyi, őslakos magyar lakosság ellen elkövetett mészárlások feltárására ...
Részlet a InfoRádió 2011. május 6-i adásából
   2011. május 6.InfoRádió   

Schmidt Mária a InfoRádió Aréna című műsorának a vendége.

Részlet a Klubrádió 2011. május 5-i adásából
   2011. május 5.Klubrádió   
Részlet a Klubrádió Szabad sáv című műsorából.
Navracsics: Erősíteni kell a lengyel-magyar barátságot!
   2011. május 4.fidesz.hu   

A jelenben és a jövőben is erősíteni kell a lengyel-magyar barátságot - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Budapesten az Andrzej Przewoznik lengyel történész, államtitkár emlékére rendezett Ott hevernek, s mintha élnének... című emlékkiállítás megnyitóján.

Reagan előtt csak szóvirágokkal támogatták szabadságtörekvéseinket
   2011. május 2.  15:08Magyar Nemzet   

Ha nincs Ronald Reagan, nem tudni, van-e rendszerváltozás, de hogy egészen más világban élnénk, az biztos - értettek egyet a Terror Háza Múzeum konferenciáján. A nagy amerikai elnök születésének centenáriumára rendezett eseményen külföldi ...

Egy vidéki srác öröksége
   2011. május 2.Mandiner Blog   
Reagan-konferenciát tartottak pénteken Budapesten, a Terror Háza és a Konrad Adenauer Stiftung szervezésében. Az Egy vidéki srác a Gonosz Birodalma ellen című konferencián hazai és nemzetközi szakértők egész sora tartott előadást a nyolcvanas évek legendás amerikai elnökéről, akinek világszerte ...
Nem vetélkednek Moszkvával Obamáék
   2011. május 2.Magyar Nemzet   

Vlagyimir Konsztantyinovics Bukovszkij az egyik legismertebb szovjet ellenzéki, aki megjárta a kommunista rendszer poklát, majd emigránsként Nyugatról harcolt a rezsim elnyomása ellen. A Terror Házában rendezett Reagan-konferencián tartott előadása ...

Nem vetélkednek Moszkvával Obamáék
   2011. május 2.hírTV   

Vlagyimir Konsztantyinovics Bukovszkij az egyik legismertebb szovjet ellenzéki, aki megjárta a kommunista rendszer poklát, majd emigránsként Nyugatról harcolt a rezsim elnyomása ellen – írja a Magyar Nemzet.

Az elnök, a pápa és a miniszterelnök
   2011. május 2.Múlt-kor   
Margaret Thatcher volt brit kormányfő, Ronald Reagan amerikai exelnök és a néhai II. János Pál pápa személyiségéről és történelmi szerepéről is beszélt John O´Sullivan angol újságíró, a vaslady egykori tanácsadója, Az elnök, a pápa és a miniszterelnök című könyv szerzője a fővárosi Helikon Könyvesházban megrendezett pénteki háttérbeszélgetésen.
Európa sokat köszönhet a volt amerikai elnöknek
   2011. április 29.Híradó.hu   
Ronald Reaganről nemzetközi konferenciát tartottak a budapesti Terror Háza Múzeumban. Az egykori amerikai elnök reményt adott a kommunizmusban élőknek, hogy nincsenek egyedül – mondta egy felszólaló.
A kommunizmus egy bizarr fejezete volt a történelemnek
   2011. április 29.Magyar Nemzet Online   

Ronald Reagan hitte és hirdette, hogy a kommunizmus az emberi történelem bizarr fejezete, amelynek utolsó lapjait elnöksége alatt írják – mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója egy pénteki emlékkonferencián.

Harc a gonosz birodalma ellen
   2011. április 29.FN.hu   

Ronald Reagan küldetésének érezte a kommunizmus elleni harcot, és hitt benne, hogy a Szovjetunió utolsó napjai még az ő elnöksége alatt eljönnek. A „gonosz birodalma” ellen küzdött, és ő került ki győztesen – emlékkonferencia Ronald Reagan születésének 100 évfordulója alkalmából.

Vidéki srác a gonosz birodalma ellen
   2011. április 29.Múlt-kor    
Ha feltámasztására nem is, de a Ronald Reagan által megtestesített pragmatizmusra és idealizmusra mindenképpen szükség van - értettek egyet a republikánus elnök századik születésnapjának alkalmából a Terror Házában megrendezésre került nemzetközi konferencia résztvevői.
„Reagan reményt adott a kommunizmusban élőknek”
   2011. április 29.hírTV   
Egy vidéki srác a gonosz birodalma ellen - ezzel a címmel tartottak nemzetközi konferenciát Ronald Reagan születésének 100. évfordulója alkalmából a Terror Háza Múzeumban.
Ronald Reagan reményt adott, hogy nincsenek egyedül
   2011. április 29.Magyar Nemzet Online   

Európa sokat köszönhet Ronald Reagannek, mindig nagy tisztelettel emlegetik, amiért reményt adott az embereknek – hangoztatta a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti vezetője az egykori amerikai elnökre emlékező konferencián pénteken Budapesten.

„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében”
   2011. április 29.Magyar Nemzet Online   

A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért – ezt tanultuk a miniszterelnök szerint Vlagyimir Bukovszkij emberi jogi aktivistától, akit Orbán Viktor pénteken tüntetett ki a Parlamentben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével. A szovjet idők ismert ellenállója az ünnepségen azt mondta, a kommunisták nem tűntek el, csak átkeresztelkedtek.

Katyn a kommunizmus barbarizmusát jeleníti meg
   2011. április 18.Múlt-kor   
Katyn esszenciálisan jelenítette és jeleníti meg a kommunizmus minden barbarizmusát, embertelenségét és tisztességtelenségét - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szombaton Veszprémben a Katyn: tömeggyilkosság, politika, erkölcs című kiállítás megnyitóján a megyei Laczkó Dezső Múzeumban.
Együtt vonultak MSZP-sek és fideszesek az Élet menetén
   2011. április 18.168 Óra Online   
Megközelítőleg kétezren vettek részt vasárnap kora este a Holokauszt áldozataira emlékező Élet Menetén.
A nemzet szívén ejtett sebek
   2011. április 18.Magyar Hírlap Online   
Az ország máig nem tudta feldolgozni a holokauszt pusztítását - erről beszélt tegnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a Terror Háza Múzeum előtt megtartott rendezvényen Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Nem igaz, hogy az összes áldozat zsidó volt, de minden zsidó ...
Részlet a MR1-Kossuth Rádió 2011. április 18-i adásából.
   2011. április 18.MR1-Kossuth Rádió   

Részlet a MR1-Kossuth Rádió 180 perc című adásából.

Pöttering: Nem szabad hagyni, hogy túl nagy legyen az unió
   2011. április 18.inforadio.hu   
Az uniónak nem kell feltétlenül minden országot felvennie, amely csatlakozni szeretne a közösséghez, nem szabad hagyni, hogy túl nagy legyen az EU - mondta Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament korábbi néppárti elnöke hétfőn Budapesten.
Kövér László és a holokauszt
   2011. április 17.HírExtra   
Az Országgyűlés elnöke szerint, bár eltelt 67 év, a holokauszt pusztítását Magyarország a mai napig nem tudta feldolgozni.
Kövér: A múltat nem csak eltörölni, elfelejteni sem szabad
   2011. április 17.Magyar Nemzet Online   
Az Országgyűlés elnöke szerint bár eltelt 67 év, a holokauszt pusztítását Magyarország a mai napig nem tudta feldolgozni; Kövér László erről vasárnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen beszélt Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt. Több ezren az Élet Menetén
Kövér László szerint: Mindig ki kell állni azok mellett, akik a nemzethez tartoznak
   2011. április 17.Telepress   
Az Országgyűlés elnöke szerint, bár eltelt 67 év, a holokauszt pusztítását Magyarország a mai napig nem tudta feldolgozni; Kövér László erről vasárnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen beszélt Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt. A házelnök szavai szerint az, hogy a holokauszt idején "aljas sebészi munkával" egy egész nemzedéket vágtak ki az életből, az a nemzet tragédiája és a megbomlott egyensúly igazán sohasem helyrehozható. "A múltat nem csak eltörölni nem lehet, de elfelejteni sem szabad" - hangsúlyozta.
Kövér László: mindig ki kell állni azok mellett, akik a nemzethez tartoznak
   2011. április 17.Gondola.hu   
Az Országgyűlés elnöke szerint, bár eltelt 67 év, a holokauszt pusztítását Magyarország a mai napig nem tudta feldolgozni; Kövér László erről vasárnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen beszélt Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt
Mindig ki kell állni azok mellett, akik a nemzethez tartoznak
   2011. április 17.Fidesz.hu   
Az Országgyűlés elnöke szerint, bár eltelt 67 év, a holokauszt pusztítását Magyarország a mai napig nem tudta feldolgozni; Kövér László erről vasárnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen beszélt Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.
Emlékezzünk és emlékeztessünk
   2011. április 17.Népszava Online   
Emlékezni és emlékeztetni. Ez volt a fő célkitűzése a hétvégi rendezvényeknek, amelyeken a holokauszt szörnyűségeit és tanulságait idézték fel. A hivatalos ünnepség a Terror Házánál volt, ahol Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszélt. Mintegy húszezren vettek részt az Élet menetén, amelyen 1944 április 16-ára emlékeztettek: akkor kezdték gettóba zárni a magyarországi zsidókat.
Menet a zsidó áldozatokért, a romákért, minden üldözöttért és az ellenállókért
   2011. április 17.STOP portál   
Az Élet Menete Alapítvány idei, kilencedik magyarországi felvonulása az erzsébetvárosi helyszíntől, amely a régi pesti zsidó negyed területén van, a Parlamenthez vezetett.
A holokauszt áldozataira emlékeztek
   2011. április 17.Magyar Hírlap Online   
Vasárnap zárultak a holokauszt magyarországi emléknapjának programjai. A fővárosi Terror Háza Múzeumnál Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Schmidt Mária, a közgyűjtemény főigazgatója mondott beszédet. Az Élet Menete Alapítvány este tartotta hagyományos fáklyás felvonulását ...
Kövér László: Eljött az ideje, hogy bevalljuk a szégyent
   2011. április 17.InfoRádió   
Az Országgyűlés elnöke szerint bár eltelt 67 év, a holokauszt pusztítását Magyarország a mai napig nem tudta feldolgozni; Kövér László erről vasárnap, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen beszélt Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt.
Katyn a kommunizmus barbarizmusát jeleníti meg
   2011. április 16.Magyar Hírlap Online   
Katyn esszenciálisan jelenítette és jeleníti meg a kommunizmus minden barbarizmusát, embertelenségét és tisztességtelenségét - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szombaton Veszprémben a Katyn: tömeggyilkosság, politika, erkölcs című kiállítás megnyitóján, a megyei Laczkó ...

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |
| 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
| 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | aktuális


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria