magyar magyar english english
nyitólap  vissza
rólunk
másokról
nekünk írták
hírek, események

Egymást keresztezõ emlékbeszédek a kommunizmus áldozatairól
   2005. december 31.NOL   
A kommunizmus áldozatainak emléknapján Göncz Árpád az áldozat minõsítés felelõsségérõl beszélt. Gyurcsány Ferenc személyes üzenetben tisztelgett a meggyilkoltak emléke elõtt, a Fidesz vezetõi pedig mécsest gyújtottak a Terror Házánál.
Orbán mécsest gyújtott
   2005. december 31.Blikk   
Budapest - A Fidesz elnöksége felkéri Wittner Máriát, hogy a választásokon induljon a párt országos listáján. Az 56-os szabadságharcos a felkérést elfogadta - jelentette be Orbán Viktor azt követõen, hogy mécsest gyújtott a Terror Házánál a kommunizmus áldozatainak emléknapján.
Vasárnapi újság
   2005. december 31.Kossuth Rádió   
Bordi András : A kommunizmus áldozataira emlékeztek tegnap országszerte. Gyurcsány Ferenc kormányfõ üzenetében hangsúlyozta, a demokráciára és a szabadságra épülõ harmadik Köztársaság nem véd egyetlen olyan eszmét sem, amely nem ezekre az elvekre és értékekre épül.
½Duális médiarezsim uralja Magyarországot½ - meddig még?
   2005. december 31.Gondola   
A következõ médiatörvény jobb lesz? címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a XXI. Század Intézetben. A Századvég Alapítvány vitaindító elõadásai és a jelenlévõ médiaszakemberek hozzászólásai a jelenlegi törvény hiányosságait és az új törvény lényeges pontjait vitatták. Érdekesség, hogy a meghívás ellenére egyik kereskedelmi csatorna sem képviseltette magát a rendezvényen.
Orbán: Kész a stratégia - Mindenki mindenkiért
   2005. december 31.NOL   
Orbán jelentette: kész a programstratégia. A Fidesz elnöke készen áll a kormányzásra. Az egyik elõadó szerint igenis van zsidó-magyar ellentét.
A következõ médiatörvény jobb lesz?
   2005. december 31.HírTV   
A következõ médiatörvény jobb lesz? címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak a XXI. Század Intézet és a Századvég Alapítvány szervezésében. A médiaszakemberek a jelenlegi törvény hibáiról és egy új törvény lehetõségeirõl és feladatairól vitatkoztak.
Május 1-én nyit az Emlékpont?
   2005. december 31.Promenad.hu   
Az Emlékpont építése végsõ fázisba került, az átadás tervezett idõpontja május 1-je - jelentette be dr. Lázár János, Hódmezõvásárhely polgármestere március 16-án az épülõ múzeum és oktatóközpontban tartott bejárást követõen.
Orbánék készen állnak a kormányzásra
   2005. december 31.FigyelõNet   
Készen állunk a kormányzásra -jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Polgári kormányzás 2006 munkacsoport záró konferenciáján, egyben hangsúlyozva azt is, hogy olyan kormányt kell választani, amely a magyar emberek szemével nézi a világot és a magyar érdekek megvédését tarja a legfontosabbnak.
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
   2005. december 31.NOL   
A kommunizmus áldozataira emlékeztek kormánypárti és ellenzéki politikusok szombaton Budapesten
Magunkra számítsunk
   2005. december 31.Reform   
Nem engedik befejezni a második világháborút - A liberalizmus nem képes megújulni - Azt kell hangsúlyozni, ami összeköt
Ákos komponálja a hódmezõvásárhelyi Emlékpont zenéjét
   2005. december 31.Promenad.hu   
Ákos komponálja a májusban megnyíló hódmezõvásárhelyi Emlékpont zenéjét. Az épülõ múzeum és oktatóközpont sajtótájékoztatóján a népszerû énekes, szövegíró, zenész elmondta, hogy illusztratív, igen rövid kompozíciókban gondolkodik, melyek híven szolgálják a látványt és a filmes hatást.
Befejezés elõtt az Emlékpont
   2005. december 31.Délmagyarország   
Ha az idõjárás nem szól közbe, május elsején nyitják meg a vásárhelyi Emlékpont múzeumot, amelynek kiállítási anyaga már elkészült, s az épületen is hamarosan befejezõdnek a munkálatok - hangzott el a tegnapi vásárhelyi sajtótájékoztatón.
Kalendárium
   2005. december 31.Heti Válasz   
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum fõigazgatója és Lázár János Hódmezõvásárhely polgármestere Emlékpont - Fél évszázad Vásárhelyen, humán oktatási központ bemutatása címmel sajtótájékoztatót tart az Utazás 2006 kiállításon 11 órakor.
Hihetünk-e a közvéleménykutatóknak?
   2005. december 31.Magyar Nemzet   
Az elõrejelzések nem elõnyösek a szocialistáknak: kedvezõtlen számukra a választókerületek elosztása
Vasárnapi újság 2
   2005. december 31.Kossuth Rádió   
Földvári Géza : Most pedig pengefal a borostás ideológiák ellen. Lovas Istvánt hallják.Lovas István : Kedves balliberális hallgatóink. Talán nem felejtették el, hogy mennyire rettegtek évekkel ezelõtt, még az Andrássy útnak az Oktogontól a Hõsök tere felé tartó szakaszán, akár végigsietni ...
Esti krónika
   2005. december 31.Kossuth Rádió   
Választás 2006

Nagy Katalin: - újabb vizsga elõtt a közvélemény-kutatók címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak a XXI. Század Intézetben. A tudósító Bánkúti Gábor.
Újabb vizsga elõtt a közvélemény-kutatók
   2005. december 31.Magyar Rádió Online   
Újabb vizsga elõtt a közvélemény-kutatók címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak a XXI. Század Intézetben.
Alacsonyabb részvételt várnak a közvélemény-kutatók
   2005. december 31.MTI   
Alacsonyabb részvételt várnak az áprilisi országgyûlési választásokon a nagyobb közvéleménykutató cégek felméréseik alapján, mint négy évvel korábban, amikor 70 százalék felett volt a szavazók aránya.
Kormányváltó hangulat van?
   2005. december 31.Hírszerzõ.hu   
Közvéleménykutatók konferenciája: alacsonyabb részvételt várnak az idén, mint négy éve
Lidérces múzeumok éjszakája
   2005. december 31.Magyar Nemzet   
Múzeumok éjszakája: az ötlet és a rendezvény szervezése alapvetõen jó. Családommal együtt nagyon jól éreztük magunkat, mindenhol kedvesen fogadtak minket, az emberek jókedvûek és türelmesek voltak. Beszélgettek egymással idegenek, történhetett volna úgy is, hogy hajnalban jóérzéssel a szívünkben megyünk haza.
Hírek reggel
   2005. december 31.Info Rádió   
Az Info Rádió mûsorából
Sétáltak a Terror Házában
   2005. december 31.Kelet-Magyarország   
A kínzásoktól kezdve, a legkisebb zugig mindent megnézhettünk az idegenvezetõvel.
Rendhagyó választás lesz az idei
   2005. december 31.Gondola   
Rendhagyó választás lesz az idei - a mozgósításon és az SZDSZ-en múlik minden?
A mozgósítás dönthet
   2005. december 31.Magyar Nemzet   
Nincs kormányváltó hangulat, a választások kimenetelét nem lehet elõre látni, a gyõzelmet az a párt szerezheti meg, amelyik jobban tud mozgósítani az utolsó napokban - állították egybehangzóan az is mert közvélemény-kutató cégek vezetõi tegnap azon kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a XXI. Század Intézetben rendeztek. A szakemberek alacsonyabb részvételt várnak az áprilisi országgyûlési választásokon, mint négy éve.
A Medián, a Tárki, a Gallup, a Századvég és a Szonda Ipsos..
   2005. december 31.Népszabadság   
A Medián, a Tárki, a Gallup, a Századvég és a Szonda Ipsos közvélemény-kutató vezetõi szerdán a parlamenti választások várható eredményeirõl tartottak kerekasztal-beszélgetést.
Közvélemény-kutatók: sok múlik az utolsó napokon
   2005. december 31.Magyar Nemzet   
Nehéz elõre megítélni a választási eredményeket, sok függ az utolsó napoktól és a közvéleményt mozgósító készségtõl - mondták a közvélemény-kutatók, akik kerekasztal-beszélgetést tartottak a XXI. Század Intézetben.
Áthelyezik az üzleteket a fõutca túloldalára
   2005. december 31.Délmagyarorszag   
Idén, de legkésõbb jövõ év elején új helyre költözik a vásárhelyi Emlékpont mögötti ABC, hamburgerbár és fagyizó. A tulajdonosok részére az önkormányzat telket ajánlott fel a közeli Rózsa utcában. A vállalkozók ezt elfogadták, s hamarosan elkezdik az új épületek terveztetését, a szakhatósági engedélyek beszerzését.
A múzeumok is beszállnak a reklám versenybe
   2005. december 31.Népszava Online   
Ha leszáll az ember Bécsben Südbanhofon, már a pályaudvaron óriásplakátokkal szembesülhet, milyen kulturális csemegéket kínál az osztrák fõváros a turistáknak. Igaz errefelé "nagykiállítás" nem csak egy-kettõ van egy évben, hanem egyszerre három is. Utána jártunk, idehaza mennyit költenek a nagy múzeumok marketingre, reklámra.
Megvonják a Terror Házától az állami támogatást?
   2005. december 31.Világgazdaság Online   
A jövõ évi költségvetésbõl nem jut állami támogatás a Terror Háza Múzeumnak, a belépõjegyek árából pedig csak az összköltség felét lehet kitermelni - mondta a Klubrádióban Schmidt Mária, az intézmény igazgatója.
Lenin ücsörög az Emlékpont falán
   2005. december 31.Index.hu   
Pénteken délután nyitják meg Hódmezõvásárhelyen az Emlékpont elnevezésû múzeumot, ami a Rákosi- és a Kádár-rendszer mindennapjait mutatja be. A vidéki Terror Házának is nevezett intézmény munkáját Schmidt Mária segítette.
Híradó
   2005. december 31.RTL-Klub   
Az RTL-Klub Híradójából
Dr. Lázár János szerint új Vásárhely született
   2005. december 31.Promenad.hu   
Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit az Emlékpont Múzeum. A hódmezõvásárhelyi szocializmus idõszakát bemutató kiállítást három szinten kilenc teremben helyezték el. Dr. Lázár János szerint az Emlékpont átadásával új Hódmezõvásárhely született.
Kormányváltó hangulat van?
   2005. december 31.MTV1   
Az MTV1 Napkelte címû mûsorából
Az ATV bölcsei a hétfõi Újságíróklubban megint kitettek...
   2005. december 31.Magyar Fórum   
Az ATV bölcsei a hétfõi Újságíróklubban megint kitettek magukért
Sarlatánság!
   2005. december 31.Stop.hu   
Mármint megjósolni az országgyûlési választások eredményét. A közvélemény-kutató cégek abban egyetértettek, hogy a saját tábor mozgósítása, illetve a kispártok szereplése dönti el. A tegnapi konferencián az is elhangzott, hogy akár az elsõ fordulóban is eldõlhet a választások kimenetele.
Bólyba települ a Terror Háza
   2005. december 31.Új Dunántúli Napló   
Bóly - A magyarországi németség elmúlt évszázadbeli kálváriáját bemutató állandó kiállításhoz jut a város. Amint azt Hárs József polgármester elmondta, a budapesti Terror Háza ezzel kapcsolatos teljes anyagát szeretnék megszerezni a málenkij robot és a kitelepítések megkezdésének hatvanadik évfordulójára.
Mozgosítás, mozgosítás, mozgosítás
   2005. december 31.HVG   
A közvéleménykutató intézetek vezetõi szerint ez dönti majd el a választásokat.
Az ország lelkileg tragikus állapotban van
   2005. december 31.Vásárhelyi Riport   
Csak a hit és a mûvészet ktarzisa emelheti föl az embereket - mondja Ákos
Június 30-án avatják fel az Emlékpontot
   2005. december 31.Délmagyarország   
Vlagyimir Iljics Lenin már az Emlékpont külsõ homlokzatának párkányán üldögél, a múzeum falát pedig munkásõrszobrok vigyázzák Vásárhelyen.
A "judeo-germán" Budapest, a nemzethalál és a "sváb kérdés...
   2005. december 31.Hírszerzõ.hu   
Hatvan éve telepítették ki a magyarországi németeket
Múzeumba kerülnek a szocializmus tárgyai
   2005. december 31.Metro   
Csak május végén indulhat a próbaüzem a hódmezõvásárhelyi Emlékpontban.
44. Budapest
   2005. december 31.Fortean Traveller   
Ötven éve, hogy orosz tankok gördültek be Budapestre hogy leverjék az 1956-os forradalmat. DAVID SUTTON meglátogatta a barlangokkal, templomokkal, fürdõkkel és szobrokkal teli várost, amely még magán viseli a harcok nyomait. A fényképeket a szerzõ készítette.
Elkészült az Emlékpont
   2005. december 31.Magyar Nemzet   
Július elején nyílik meg a múzeum Hódmezõvásárhelyen
Svábok kiûzetése
   2005. december 31.Magyar Hírlap   
Kiállítás nyílt a Terror Házában Német sors Európában - sváb sors Magyarországon címmel. Kétszázezer sváb egyetlen batyuval volt kénytelen elhagyni az országot a második világháború után, mivel az akkori politikai vezetés õket tette felelõssé a náci Németország vezetõinek bûneiért.
A svábok útja hozzánk és vissza
   2005. december 31.Vasárnap   
Kitelepítés - A németek deportálásának nyers gazdasaági okai voltak
Önmagunkon Kell kezdeni a világ jobbítását
   2005. december 31.Reform   
Ákosnak egyetlen fõnöke van - Totális eszmei káosz - Hitetlenség közmegegyezés - A fontos dolgok nem a politikai kurzusoktól függnek
A látvánnyal együtt élõ zenét írt Ákos
   2005. december 31.Délmagyarország   
A popzenész szívesen dolgozott az Emlékpontnak
Lenin ücsöröga "kis Terror Háza" oldalán
   2005. december 31.Info Rádió   
Június végén adják át a hódmezõvásárhelyi Emlékpont múzeumot, amelyet sokan csak "kis Terror Házának" neveznek. Schmidt Mária történész világszínvonalúnak nevezte az épületet, amelynek oldalán Vlagyimir Iljics Lenin ücsörög.
Hamarosan nyit a hódmezõvásárhelyi Emlékpont múzeum
   2005. december 31.Sláger Rádió   
A Sláger Rádió mûsorából
Batyútól batyuig - félmillió német kitelepítésérõl
   2005. december 31.Gondola   
A félmillió német nemzetiségû magyar kisemmizésének, megalázásának, végül kiûzésének hatvanadik évfordulóján nyílt szimbolikus, megrázó kiállítás a Terror Házában . A kiállításon bemutatnak egy dokumentumfilmet is, amelyben a deportáltak visszaemlékezésébõl ismerhetjük meg kitaszításuk történetét.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |
| 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
| 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | aktuális


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria