magyar magyar english english
nyitólap  vissza
rólunk
másokról
nekünk írták
hírek, események

Botrány Zuschlag viselkedése miatt
   2004. október 15.Népszava   
Visszalép az MSZP elnökségi tagságára való jelöléstõl Zuschlag János. A politikus egyben megkövet mindenkit, akit megbántott a Terror Háza elõtt elhangzott „félreérthetõ kijelentéseivel".
Tízezer embert várnak a Terror Háza elé
   2004. október 15.Magyar Hirlap   
A szervezõk tízezernél is több embert várnak a mai, nyilasellenes demonstrációra. A Magyar Jövõ Csoport korábban szintén a Terror Háza elé hirdette meg megmozdulását, de tegnap kénytelen volt visszalépni, miután ki derült: az Új Generáció terület-foglalási engedélyt kért és kapott.
Új idõk régi dalai
   2004. október 15.HVG   
A magát Szálasi követõjének valló Bácsfi Diána által péntekre tervezett demonstráció elõtt a parlamenti pártok közös nyilatkozatban ítélték el a hungarista eszméket. De a politika láthatóan nem tud megbirkózni a szabadsál; illetve a közösségi értékek védelmének paradoxonéval.
Ellentüntetés nyilasok nélkül?
   2004. október 15.Magyar Namzet   
Nem lesz olyan bátor nyilas, akit október 15-én az utcán találunk, a rendõrség garantálja, hogy a pénteki, az újnyilasok ellen szervezett demonstrációkon nem éri atrocitás a résztvevõket - ígérte meg az országos rendõr-fõkapitányságon tett látogatása után Juhász Gábor (MSZP), a Belügyminisztérium politikai államtitkára tegnap.
Antifasiszták tüntethetnek
   2004. október 15.Népszabadság   
A mai antifasiszta tüntetésre több tízezer embert várnak a Terror Háza elé. A Magyar Jövõ Csoport nem rendezheti meg azt a demonstrációt, amely ellen a demokratikus tüntetést meghirdették a nyilas-hatalomátvétel hatvanadik évfordulóján.
Hírek
   2004. október 15.Budapest Rádió   
Kizárólag az Új Generáció vonulhat a Terror Háza Múzeum elé ma délután, hogy emlékezzen a nyilas terror áldozataira. Az SZDSZ ifjúsági szervezete ugyanis területfoglalási engedélyt kért és kapott a fõvárostól az Andrássy út 60. elé. A Városháza ezzel felülírta a rendõrség korábbi döntését, amely a Magyar Jövõ Csoportnak engedélyezte volna, hogy Szálasi Ferenc nyilas hatalomátvételének 60. évfordulójára emlékezzen. A Városháza azért dönthetett így, mert az Új Generáció kulturális, míg a hungarista szervezet politikai rendezvényre kért engedélyt, ez esetben pedig a törvények erre lehetõséget adnak.
Zuschlag félrebeszélt
   2004. október 15.Blikk   
Visszalép az MSZP elnökségi tagságára való jelöléstõl Zuschlag János, miután a Terror Háza elõtt a holokauszt áldozataira utalva azt mondta: nekik már nem volt hideg, majd ezen, a Hír Televízió felvétele szerint, nevetett.
Szemtanúk és túlélõk
   2004. október 14.Heti Válasz   
A magyar társadalom sokkal erõsebb annál, mintsem hogy Bácsfi Diánától és tucatnyi hívétõl kellene félnie - nyilatkozta lapunknak Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum fõigazgatója. Az október 15-re tervezett újnyilas-demonstráció szerinte a legkisebb mértékben sem veszélyezteti a demokráciát.
A Fidesz külön tiltakozik a hungaristák ellen
   2004. október 14.Index.hu   
A nagyobbik ellenzéki párt a Terror Házánál rendezendõ tiltakozással csaknem egy idõben szervez saját rendezvényt a budai várban, ugyancsak a hungarista megmozdulás elleni tiltakozásul. Dávid Ibolya MDF-elnök nem megy el pénteken a Terror Háza elé, mert nem ért egyet az ellentüntetéssel. A belügyi államtitkár szerint a rendõrség garantálja, hogy a pénteki, az újnyilasok ellen szervezett demonstráción nem éri atrocitás a résztvevõket.
A bûnös kor sötét labirintusai
   2004. október 14.Magyar Nemzet   
Sikerült! Nem a verseivel, nem a tanulmányaival, nem az elõadásaival, de bekerült a tv-híradókba. Foglalkozott vele, az ismeretlen egyetemista nõvel, a miniszterelnök, az Országgyûlés, a sajtó. Botrány, aminek a célja az egyet nem értõk ingerlése. Közben az ingereltek és ingerlõk közötti elválasztó fal egyre magasabb. Reménytelennek látszik a jó szó, ami nem is hallható a média harsogása közben. Az ezzel összeérõ másik fallal nincs gondunk, mert világképünket annak a tudata határozza meg, hogy a mögé következetesen elutasított eszméket, õrült indulatokat, bûnöket, bûnös mulasztásokat, végzetes öncsalásokat zárt a történelem. Amit manapság egyre kevésbé szokás ismerni és tanítani.
Nem tüntethetnek pénteken a hungaristák
   2004. október 14.Origo.hu   
Lefoglalta a fõvárosi önkormányzattól a Terror Háza elõtti térséget az SZDSZ Új Generáció, amely a Magyar Jövõ Csoportnak nem engedi a belépést a területre október 15-én, pénteken. A hungarista csoport a nyilas hatalomátvétel hatvanadik évfordulóján akart demonstrálni a múzeum elõtt, megjelenésükre így is számítani lehet.
Együtt emlékeznek a nyilas terror áldozataira
   2004. október 14.Népszava   
Várhatóan sok ezren emlékeznek majd a nyilas hatalom áldozataira péntek délután a budapesti Terror Háza elõtt. A rendezvényen várhatóan részt vesz Gyurcsány Ferenc kormányfõ és kormányának tagjai is, de ott lesznek a szabad demokrata, szocialista országgyûlési képviselõk és politikusok, Demszky Gábor fõpolgármester, valamint több civil szervezet.
Mondjátok meg Máriának...
   2004. október 14.168 Óra   
(a további szöveg törlendõ) Schmidt Mária egy tévémûsorban 600 ezer ember auschwitzi elpusztítását szembeállította a gulágot „megjárt" 700 ezer áldozattal, akik közül sokan nem élték túl a szenvedéseket.
Zuschlag a holokauszton viccelõdött
   2004. október 14.Magyar Nemzet   
Miközben az MSZP politikusai a náci eszmék elleni fellépést szorgalmazzák hetek óta, két ifjú szocialista képviselõ a holokauszt áldozataival kapcsolatban viccelõdött kedden, a Terror Háza elõtti sajtótájékoztatót megelõzõen.
A Magyar Jövõ kitiltva
   2004. október 14.Népszabadság   
A Magyar Jövõ Csoport nem tüntethet október 15-én a Terror Háza elõtt, mert oda az SZDSZ Új Generáció szerzett közterület-foglalási engedélyt. Egyelõre nem tudni, hogy a Magyar Jövõ Csoport mikor szeretne megemlékezni a nyilas-hatalomátvételrõl, korábban délután négy óra is elhangzott. Az Új Generáció este hatkor kezdõdõ demonstrációjához már csatlakozott az MSZP, az ellenzéki pártok azonban egyelõre nem. A rendõrség a Hõsök terétõl az Oktogonig biztosítja az Andrássy utat, behajtási és parkolási tilalom lesz.
Ez lenne Magyarország?
   2004. október 14.Békés Megyei Hírlap   
A sokadik sajtóhír után tegnap elegem lett, és miközben az idegen szavak szótára után nyúltam, hogy megbizonyosodjak, jól emlékszem-e a "hermetikus" szó értelmére, morogva kikapcsoltam a tévét. Lehet persze nagy szavakat, figyelemfelkeltõ beharangozót kanyarítani ahhoz, hogy államfõk, külföldi miniszterelnökök tucatja, megannyi magas rangú politikus érkezik a Haladó kormányzás nevet viselõ konferenciára, csak éppen butaságokkal nem kellene traktálni a népet. Azt kívánom mindannyiunknak, nehogy bebizonyítsa valami bajkeverõ, hogy Balatonöszöd környékén vagy az oda vezetõ, kijelölt útvonalon nem lehet hermetikusan elzárni semmit, akárhány vadászgép, harci helikopter, kommandós és bátor ember vigyáz a vendégseregre.
Mazsihisz: közösen a gyûlölet ellen
   2004. október 14.Magyar Hírlap   
Az SZDSZ Új Generációja kapott a fõvárostól október 15-ére, a nyilas hatalomátvétel hatvanadik évfordulójára a Terror Háza elõtti közterületre használati engedélyt, ugyanabban az idõpontban, amikor a magát hungaristának nevezõ Magyar Jövõ Csoport akart a korábbi hírek szerint demonstrálni. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, Heisler András egy televíziós interjúban a parlamenti pártok egységes fellépését kérte a gyûlöletkeltés elleni jogszabály megváltoztatása érdekében.
Gy. F. titkos naplója
   2004. október 13.Magyar Nemzet   
Hétfõ. Ma kineveztem magam miniszterelnöknek. Lendületes vagyok, sármos, gazdag, dinamikus, okos, agyafúrt, profetikus, szerény és szép. Megnéztem magamat a tükörben, belül tiszta Orbán vagyok. Hiszitek? Higgyétek. Délután kormányt alakítok. Jelen van: 30 fotós, 5 tévé, 4 rádióállomás, + 20 mikrofon.
Terror Háza: randalírozás elõl zárva
   2004. október 13.Népszabadság   
Kiemelt figyelmet szentel a rendõrség a Terror Háza Múzeumnak október 15-én. A magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport ide, az egykori nemzetiszocialista Hûség Házához szervezi demonstrációját a nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójára. Lapid Lajos ezredes (BRFK) bejelentette: részben az október 15-i események miatt Budapest „a biztosítássorozat kiemelt helyszíne lesz".
Német vendég a Terror Házában
   2004. október 13.Magyar Nemzet   
A német parlamenti felsõház elnöke a budapesti Terror Háza Múzeumot meglátogatva kijelentette: fontosnak tartja, hogy „a demokrácia aktívan és az önkéntesség alapján lép fel mind a bal-, mind a jobboldali szélsõségesek ellen". Dieter Althaus türingiai miniszterelnök és vendéglátója, Szili Katalin tárgyalásain az unió bõvítésérõl, jövõjérõl beszéltek, és szóba kerültek a bilaterális kapcsolatok Németország és Magyarország, illetve Türingia és Magyarország között.
Nem tûrhetõ az ordas eszme
   2004. október 13.Népszava   
Ismét számos közéleti személyiség csatlakozott lapunk „Virággal az újnyilasok ellen" elnevezésû akciójához. Több miniszter is megjelent ez alkalomból a Terror Háza elõtt, hogy kézjegyével ellássa a tiltakozó feliratokat megörökítõ transzparenseket.
Az ifjú szocialisták a nácizmus áldozatai feletti viccelõdtek
   2004. október 13.Hír Tv   
Újhelyi István szerint többek között Kövér László utóbbi tizenöt évben tett kijelentései miatt vették a bátorságot a neonácik, hogy az utcára vonuljanak. A Fibisz elnöke ezt a fideszes választmányi elnök azon kijelentésére reagálva mondta, hogy Kövér szerint provokációjával Bácsfy Diána éppen az MSZP-SZDSZ koalíció érdekeit szolgálja. Az ifjú szocialista képviselõk a Terror Háza elõtt felszólították a Fidesz képviselõit pénteki tüntetésükön való részvételre.
Tíz napra elzárják Bácsfit
   2004. október 12.Népszava   
Bácsfi Diánát, a Magyar Jövõ Csoport vezetõjét tíz nap elzárásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A magát hungaristának valló Bácsfit azért állították gyorsított eljárásban bíróság elé, mert múlt pénteken, amikor megjelent a Terror Háza Múzeumnál, ahol lapunk Virággal az újnyilasok ellen címû rendezvénye zajlott, karlendítéssel köszöntötte a jelenlévõket. Bácsfi a tárgyaláson kijelentette, hogy a karlendítéssel senkit nem akart megbotránkoztatni, de a bíróság nem fogadta el védekezését. Megállapította, hogy Bácsfi magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, félelmet keltsen. A bíróság szerint sértette az erkölcsi, társadalmi szabályokat, kihívóan közösségellenes volt. Bácsfi elmondta, hogy a karlendítés a sajtónak szólt, s úgy véli, ez egy világnézet kifejezése, amelynek szabad gyakorlását az alkotmány is biztosítja.
Ellentüntetés a mumus nélkül?
   2004. október 12.Magyar Nemzet   
Lehetséges, hogy a hét végi antifasiszta tüntetés alatt Bácsfi Diána, a hungarista Magyar Jövõ Csoport vezetõje büntetését tölti. Bácsfi a Népszava címû kormánylap múlt heti rendezvényének megzavarásáért tegnap elsõ fokon tíz nap elzárást kapott, és a jogerõs döntésig is õrizetben marad - határozott tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az érintett állítja: csak a sajtó kedvéért köszönt karlendítéssel a nyilasellenes rendezvényen, és fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen.
Tíz nap elzárást kapott Bácsfi Diána
   2004. október 12.Metró   
A Pesti Központi Kerületi Bíróság a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjére rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt szabta ki a büntetést. Bácsfi Diánát azért állították gyorsított eljárásban bíróság elé, mert pénteken a Terror Háza Múzeumnál, a Népszava Virággal az újnyilasok ellen címû rendezvényén karlendítéssel „köszöntötte" a jelenlévõket.
Október 15-én zárva lesz a Terror Háza Múzeum
   2004. október 12.FigyelõNet   
Zárva tart pénteken, az egykori nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójának napján a budapesti Terror Háza Múzeum. Schmidt Mária fõigazgató azzal indokolta a döntést: az intézmény az áldozatoknak állít emléket, nem akarják, hogy "itt randalírozzanak azok, akik ezzel szeretnének feltûnni". A fõigazgató kiemelte: elképesztõnek tartja, "hogy ehhez a politikai szereplõk, az ország kormánya és a kormányzó pártjai asszisztálnak".
Hírek
   2004. október 12.Kossuth Rádió   
Rendzavarásért 10 nap elzárásra ítélte a bíróság Bácsfi Diánát. A magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõje így valószínûleg nem lehet ott a nyilas hatalom átvétel évfordulójára tervezett pénteki hungarista megmozduláson. Bácsfi Dianát azért állították gyorsított eljárásban bíróság elé, mert múlt pénteken karlendítéssel köszöntötte a jelenlévõket a Terror Háza Múzeumnál ahol a Virággal az új nyilasok ellen címû rendezvény zajlott. Bácsfi Diána fellebbezett az ítélet ellen, de egyelõre szabálysértési õrizetben marad.
Zárva tart pénteken a Terror Háza Múzeum
   2004. október 12.MTI   
Zárva tart pénteken, az egykori nyilas hatalomátvétel 60. évfordulójának napján a budapesti Terror Háza Múzeum; Schmidt Mária fõigazgató az MTI-nek nyilatkozva azzal indokolta a döntést: az intézmény az áldozatoknak állít emléket, nem akarják, hogy ott "randalírozzanak". A magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjére utalva Schmidt Mária közölte: nagyon szomorú amiatt, hogy "egy hölgynek az exhibicionista magatartása" tematizálja a politikai közbeszédet már hetek óta Magyarországon. Mint név említése nélkül jelezte, a televízió híradójában látta, hogy az intézmény elõtti rendzavarásáért tíznapos elzárásra ítélt hölgy (Bácsfi Diána) a bíróság elõtt azt nyilatkozta: fotót akart magáról a ház elõtt.
Híradó
   2004. október 12.Duna TV   
Göncz Kinga ifjúsági, családügyi és esélyegyenlõségi miniszter Mesterházy Attila és Teleki László politikai államtitkár kíséretében egy szál virágot helyezett el a Terror Háza elõtt, csatlakozva a "virággal az új nyilasok ellen" elnevezésû akcióhoz. A miniszterasszony szerint ez egy igazi demonstratív kezdeményezés, ami azért fontos, hogy a szélsõségek érezzék: Magyarországon a nyilas eszméknek nincs támogatottsága, hazánkban ezek népszerûsítése nem tûrhetõ.
Bácsfit elzárták
   2004. október 12.Népszabadság   
Bácsfi Diánát azért állították bíróság elé, mert pénteken, amikor megjelent a Terror Háza Múzeumnál, ahol a Népszava „Virággal az újnyilasok ellen" címû rendezvénye zajlott, karlendítéssel „köszöntötte" a jelenlévõket. Bácsfi Diána, a Magyar Jövõ Csoport vezetõje a tárgyaláson elmondta: senkit nem akart megbotránkoztatni. A bíróság nem fogadta el a védekezését, ezért 10 nap elzárás büntetést szabott ki rá.
Bácsfi Diána nem vehet részt a pénteki hungarista megmozduláson
   2004. október 12.Hír Tv   
Bácsfi Diána nem vehet részt a nyilas hatalomátvétel évfordulójára tervezett pénteki hungarista megmozduláson. A Magyar Jövõ Csoport vezetõjét ugyanis rendzavarásért 10 nap elzárásra ítélte a Pesti Központi Kerületi bíróság. Bácsfi Diána közösségellenesen viselkedett és megsértette a társadalmi, az erkölcsi és az együttélési szabályokat, amikor október 8-án karlendítéssel köszöntötte a jelenlevõket a Terror Háza Múzeumnál - indokolta határozatát a bíróság. A helyszínen múlt pénteken a Népszava újnyilasok elleni rendezvénye zajlott.
Szembesítés fotótárlattal a Liszt Ferenc téren
   2004. október 11.Magyar Hírlap   
A hungarista Magyar Jövõ Csoportnak a Terror Háza elé tervezett október 15-ei demonstráció biztosítására vonatkozó tervet szerdán reggel kell a belügyminiszter számára bemutatnia Bene László országos rendõr-fõkapitánynak és Juhász Gábor belügyminisztériumi politikai államtitkárnak közölte Lamperth Mónika. Az Országgyûlés mai ülésén várhatóan politikai nyilatkozatot fogadnak el a hungarista demonstrációt elítélve.
A jobboldalt is várják
   2004. október 11.Népszabadság   
A kormánykoalíció pártjai szerint a magyarországi demokratikus erõknek együtt kell fellépniük a hungarista törekvésekkel szemben. Errõl Csõzik László, az SZDSZ Új Generációjának elnöke és Suchman Tamás szocialista képviselõ beszélt vasárnap a Terror Háza elõtt, ahol az SZDSZ, az MSZP és civil szervezetek rendeznek ellendemonstrációt október 15-én. A két fõ szónok Magyar Bálint és Miller István miniszter lesz. Ezen a napon Szálasi Ferenc hatalomra jutásának 60. évfordulójáról szintén az Andrássy úti épület elé jelentett be demonstrációt a hungarista Magyar Jövõ Csoport.
Tíz nap elzárást kapott Bácsfi Diána
   2004. október 11.MTI   
Tíz nap elzárás büntetést szabott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság Bácsfi Diánára, a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjére hétfõn, rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt. Bácsfi Diánát azért állították gyorsított eljárásban bíróság elé, mert múlt pénteken, amikor megjelent a Terror Háza Múzeumnál, ahol a Népszava "Virággal az újnyilasok ellen" címû rendezvénye zajlott, karlendítéssel "köszöntötte" a jelenlévõket.
Híradó
   2004. október 11.MTV   
A demokratikus erõk közös fellépését sürgeti a hungaristákkal szemben az MSZP és az SZDSZ. A két párt képviselõi errõl a Terror Háza elõtt beszéltek. Ugyanott október 15-én a nyilas hatalom átvétel 60. évfordulóján közös megemlékezést tartanak, amelyre meghívták a Fidesz és az MDF képviselõit. Korábban a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport is erre a napra hirdette meg demonstrációját, amelyet a rendõrség tudomásul vett. A Terror Háza elõtti transzparenseket eddig több mint tízezren írták alá. Így tiltakozva a szélsõséges nézetek ellen.
Bácsfi tíz nap elzárást kapott
   2004. október 11.Origo.hu   
Tíz nap elzárás büntetést szabott ki a bíróság Bácsfi Diánára, a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjére rendzavarás miatt. A tárgyalás után Bácsfi azt mondta, hogy koncepciós per folyik ellene, és politikai fogolynak tekinti magát. Kijelentette, hogy az október 15-re szervezett rendezvényük a távollétében is "a lehetõ legnagyobb ünnepélyességgel és fegyelemmel le fog zajlani". Az Országház hétfõn elfogadta a Magyar Jövõ Csoport tervezett demonstrációját ellenzõ négypárti politikai nyilatkozatot.
Baloldali demokraták az újnyilasok ellen
   2004. október 11.Magyar Nemzet   
Az október 15-re tervezett hungarista demonstráció ellen készülnek a Magyar Szocialista Párt és a szabad demokraták ifjúsági szatelitszervezetei, akik kiállítással és a demokratákhoz intézett felhívással határolódtak el a szálasista eszmék képviselõitõl. Lamperth Mónika belügyminiszter szerdáig adott haladékot az országos rendõrfõkapitánynak a megmozdulás biztosításának kidolgozására.
Tíz napra bezárták Bácsfi Diánát
   2004. október 11.Index.hu   
Nem jogerõsen tíz napi elzárásra ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Magyar Jövõ Csoport hungarista szervezet vezetõjét. A bíróság intézkedett a szabálysértési õrizet fenntartásáról is. Bácsfi és ügyvédje fellebbezett a döntés ellen.
Bácsfi és a speciális magyar antiszemitizmus
   2004. október 10.Magyar Nemzet Online   
Nem múlhat el hét, hogy a nyugati sajtóban ne jelenne meg Magyarországot antiszemitának beállító cikk. Akik még nem unják, azoknak ajánljuk a Neue Zürcher Zeitung terjedelmes írását, amelyben Kovács Tibor és Verõ Tamás rabbi nyilatkozik a különleges magyar zsidóellenességrõl.
MSZP-SZDSZ: közös fellépést a hungaristákkal szemben!
   2004. október 10.Népszava Online   
Együtt kellene fellépniük a magyarországi demokratikus erõknek a hungarista törekvésekkel szemben -vélekedik az SZDSZ és az MSZP. A két párt képviselõi a Terror Háza elõtt arra hívták fel a demokratikus és jóérzésû embereket, valamint a Fideszt és az MDF-et, hogy csatlakozzanak a tiltakozáshoz.
SZDSZ-MSZP közös fellépés a hungaristákkal szemben
   2004. október 10.Index.hu   
Az SZDSZ és az MSZP szerint a magyarországi demokratikus erõknek együtt kellene fellépniük a hungarista törekvésekkel szemben. Csõzik László az SZDSZ Új Generáció elnöke és Suchman Tamás szocialista képviselõ errõl vasárnap beszélt Budapesten, a Terror Háza elõtt tartott sajtótájékoztatón.
Bácsfi Diána újra õrizetben
   2004. október 9.Magyar Nemzet   
A BRFK rendzavarás miatt Õrizetbe vette Bácsfi Diánát, a hungarista Magyar Jövõ Csoport (MJCS) vezetõjét - jelentette be a rendõrség tegnap. Bácsfi délelõtt megjelent a budapesti Terror Háza Múzeum elõtt, ahol egy civil szervezet újnyilas eszmék elleni demonstrációja zajlott.Kézjegyével akarta ellátni a hungarista szervezet elsõ embere a múzeum elõtt elhelyezett transzparenseket.
A Terror Háza elõtt provokált Bácsfi
   2004. október 9.Népszava   
A Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) tegnap délelõtt újra elõállította a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjét. A közlemény szerint rendzavarás szabálysértése miatt volt szükség az intézkedésre. Azt is tudatták, hogy hétfõn bíróság elé állítják a rendzavarás ügyében.
Bácsfi újra õrizetben
   2004. október 9.Népszabadság   
Péntekre virradó éjszaka a rendõrség önkényuralmi jelkép használata miatt elõállította a zuglói rendõrkapitányságra Bácsfi Diánát, a be nem jegyzett Magyar Jövõ Csoport nevû hungarista szervezet vezetõjét, aki ellen az illetékes önkormányzat a hirdetmények kihelyezésével kapcsolatos elõírások szándékos megsértése miatt várhatóan eljárást indít. Bácsfit és egy tizenkilenc éves fiatalembert a Thököly úton igazoltatták a rendõrök, plakátragasztás közben. Reggel hétkor mindkettõjüket szabadon engedték.
Bácsfi Diánát már naponta elõállítják
   2004. október 9.Magyar Hírlap   
A rendõrség tegnap délelõtt ismét elõállította Bácsfi Diánát, a hungarista Magyar Jövõ Csoport (MJCS) vezetõjét, amikor megjelent a Terror Háza elõtt, hogy aláírja az újfasiszták elleni transzparenseket. Karlendítéssel köszönt a megjelent újságíróknak, ekkor a rendõrök autóba ültették, és elvitték a helyszínrõl. Bácsfit csütörtök este is elõállították, mert plakátokat ragasztott ki a fõvárosban. Az MJCS október 15-ére demonstrációt jelentett be a Terror Háza elé. Az épület korábban Szálasi nyilaskeresztes pártjának a székháza is volt. Október 15-ére több szervezet is demonstrációt szervez az MJCS akciója miatt tiltakozva.
Virágok és esetleges provokáció
   2004. október 8.Népszava   
Sértenek minden eddigi áldozatot és minden demokratát az olyan nyilas eszmék, amelyek akár csak csírájában is megjelennek - mondta Szili Katalin a Terror Háza elõtt, ahol csatlakozott a Népszava „Virággal az újnyilasok ellen" elnevezésû tiltakozó akciójához. Az Országgyûlés elnöke az Andrássy úti épületnél felállított transzparensek egyikére azt írta: a múlt bûnei nem mérgezhetik meg jelenünket és nem fojthatják meg jövõnket.
Csak röviden!
   2004. október 8.Élet és Irodalom   
1) Tény, hogy a történet egyik szála vesztett perbe torkollott, egy másik viszont Schmidt Mária elutasított kérelmébe: a MÚOSZ etikai tanácsa nem látta gyûlöletkeltésre alkalmasnak azt a glosszát, amelyik különben az egész vitát vagy másfél éve elindította. Egy, amúgy nem az alapkérdésben döntõ bírói ítélet erejéhez nem mérhetõ az etikai tanács állásfoglalásának ereje, az elutasítás azonban legalábbis valószínûsíti, hogy Gerõ András szeme erõsen káprázik, amikor maga mögött robusztus légiókat lát, a másik oldalon meg szerkesztõséget elanyátlanodott háziszerzõkkel.
Egyre több virág az Andrássy úton
   2004. október 8.Metró   
Szili Katalin, az Országgyûlés elnöke egy szál virágot helyezett el a Terror Háza elõtt, ezzel csatlakozva a Virággal az új nyilasok ellen elnevezésû, a Népszava által meghirdetett akcióhoz.- A múlt bûnei nem mérgezhetik meg jelenünket és nem fojthatják meg jövõnket írta az Andrássy úti épületnél felállított transzparensek egyikére Szili Katalin. A házbizottság csütörtöki ülésén a négy parlamenti párt megállapodott abban, hogy hétfõn közös nyilatkozatot fogadnak el a parlamentben a gyûlöletkeltés ellen. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfõn, Juhász Gábor, a Belügyminisztérium politikai államtitkára szintén csütörtökön írta alá a transzparenst.
A Terror Házát bünteti a költségvetés
   2004. október 8.Napi.hu   
A Terror Háza múzeum jövõre mindössze 283 millió forintból gazdálkodhat - derül ki a pénzügyi tárca javaslatából. A múzeum 2004-ben 313,5 millió forintot kapott, a jövõ évi tervezet alapján azonban 5 százalékos általános báziscsökkenésnél jobban kénytelen szûkíteni gazdálkodásán a Schmidt Mária vezette intézmény.
MEASZ: soha többé fasizmust!
   2004. október 7.Népszava   
A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) az újfasiszta megnyilvánulások elleni közös fellépés érdekében lemond az október 14-ére meghirdetett tiltakozó gyûlés megtartásáról - közölte Hanti Vilmos, a szervezet elnöke. A MEASZ úgy döntött, tagjait, szimpatizánsait ehelyett október 15-én 18 órára hívja a Terror Háza elé, csatlakozva az SZDSZ - Új Generáció által szervezett tüntetéshez. Ezzel közösen tegyen hitet a demokrácia védelmében mindenki: soha többé fasizmust! -zárul a közlemény.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |
| 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
| 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | aktuális


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria