magyar magyar english english
nyitólap  vissza
rólunk
másokról
nekünk írták
hírek, események

Beszélgetés Schmidt Máriával
   2004. szeptember 14.Nap-kelte   
Schmidt Mária érkezett a stúdióba, hallotta amit itt Eörsi István mondott. Elégedett a bíróság ítélettel?

Schmidt Mária fõigazgató, Terror Háza Múzeum: - Elégedett vagyok.
Beszélgetés Eörsi Istvánnal
   2004. szeptember 14.Nap-kelte   
Eörsi István a vendégünk, vele az elmúlt hetekben többször is ültünk itt így együtt, és a legutóbbi alkalommal, amikor Wekler Ferenc ügye került szóba, akkor mondott valami olyant, amit aztán Wekler Ferenc, ha jól tudom nehezményezett késõbb, és nem úgy adta vissza, nem úgy interpretálta, ahogy ön ezt akkor itt a Nap-keltében elmondta, és ezzel kapcsolatban szeretne valamit mondani, aztán persze természetesen beszélünk arról, amiért eredetileg behívtuk, hogy elvesztette a perét Schmidt Máriával szemben.
Letartóztatták Bácsfi Diánát
   2004. szeptember 13.MTI   
Közösség elleni izgatás megalapozott gyanúja miatt a rendõrség õrizetbe vette Bácsfi Diánát, a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjét. Ez a szélsõjobboldali szervezet akar demonstrációt tartani október 15-én a Terror Háza elõtt.
Megemlékezés helyett tüntetnek
   2004. szeptember 13.Színes Mai Lap   
Megemlékezésnek szántuk az október 15-1 rendezvényt a Terror Háza elõtt, de a fejlemények miatt hatalmas, méltóságteljes tüntetés lesz a hungarista eszmék ellen -közölte Gusztos Péter, az SZDSZ-Új Generáció alelnöke.
Beszélgetés Csõzik Lászlóval az Új Generáció elnökével
   2004. szeptember 13.ATV   
Mv.: - Jó reggelt kívánok.

Csõzik László elnök, SZDSZ éj Generáció: - Jó reggelt kívánok. Köszöntöm a nézõket.

Mv.: - Szóval eléggé megmozgatta a közvéleményt ez a bejelentés, miszerint ugye megalakult ez a Magyar Jövõ Csoport, bár bejegyezve nincsenek és erre majd még visszatérünk, de azt bejelentették, hogy egy demonstrációt, illetve egy megemlékezést fognak tartani október 15-én, mégpedig a nyilas hatalomátvételnek az évfordulója ez ugye a hatvanadik. Hát nem szokták ezt ünnepelni Magyarországon, de sehol a világon, azt hiszem. Abszolút nem illdomos. Ellenzik a parlamenti pártok kivétel nélkül, mindegyik adott le errõl egy nyilatkozatot. Azt hiszem, hogy ez talán a minimum és ez szükséges is. Önök viszont még egy ellendemonstrációt is hirdettek meg. Nincsen ebben veszély esetleg? Szóval a két tábornak milyen súlya van, hogyha az utcán összecsapnak?
Csak az ellentüntetés biztos a hungaristák ellen
   2004. szeptember 13.Magyar Hírlap   
Ellentmondó nyilatkozatok hangzottak el arról, jogszabály-módosítással megelõzhetik-e a rendõrség által már tudomásul vett hungarista demonstrációt. Az SZDSZ ifjúsági szervezete átfogó ellentüntetést tervez október 15-ére a Terror Háza elé.
Letartóztatták Bácsfi Diánát
   2004. szeptember 13.Infó Rádió   
Közösség elleni izgatás miatt a rendõrség õrizetbe vette a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport vezetõjét. Rendõrségi közlés szerint gyanúsítottként már kihallgatták Bácsfi Dianát. A közlemény úgy fogalmaz: a Nemzeti Nyomozó Iroda rendelkezésére álló adatok szerint Bácsfi Dianát egy be nem jegyzett szervezet vezetõjeként olyan uszító jellegû nézeteket hangoztatott, amelyek alkalmasak valamely nemzeti, faji, vallási csoport elleni gyûlöletkeltésre. A Nemzeti Nyomozó Iroda a bûnismétlés veszélye miatt kezdeményezte az elõzetes letartóztatását a Fõvárosi Fõügyészségen. A magát nyíltan hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport október közepére demonstrációt jelentett be a budapesti Terror Háza Múzeum elé. A rendõrség a demonstrációt tudomásul vette, de számos párt és társadalmi szervezet tiltakozott ellene.
Jelenleg nincs jogi lehetõség a nyilas tüntetés betiltására
   2004. szeptember 13.Népszabadság   
A jelenlegi jogi környezetben azonban egyértelmû: a rendõrségnek nincs módja arra, hogy megakadályozza a tüntetést. Nem így látja a Fidesz. Répássy Róbert emlékeztetett arra, hogy kormánya gátat vetett náci demonstrációknak. A párt szóvivõjének közleménye pedig egy új és sajátos dimenziót ...
Lamperth: Tüntethetnek a hungaristák a Terror Házánál
   2004. szeptember 12.Kossuth Rádió   
Mv.: Ki az áldozatokért, ki a nyilasokért akar tüntetni október 15-én. A Terror Háza elõtt hirdette meg összefogási tervét az SZDSZ éj generációja. Balogh Balázs összeállítása.
SZDSZ - Új Generáció: van törvényes lehetõség a hungaristák elleni fellépésre
   2004. szeptember 12.MTI   
Az SZDSZ - Új Generáció hétfõn törvényességi kérelemmel fordul a Legfõbb Ügyészséghez, hogy az 1947-ben kihirdetett párizsi békeszerzõdésre hivatkozva járjon el a Magyar Jövõ Csoport ügyében - mondta Csõzik László, a szervezet elnöke, szabad demokrata ügyvivõ vasárnap Budapesten, a Terror Háza elõtt tartott sajtótájékoztatón. A nemzetközi szerzõdés értelmében a magyar kormánynak kötelessége feloszlatni minden fasiszta jellegû katonai és politikai szervezetet, így ez lehetõséget ad a hungaristák elleni fellépésre - mondta Csõzik László. Az SZDSZ - Új Generáció értelmezése szerint a kormánynak akkor is kötelessége eljárni, ha a csoport nem jegyeztette be magát - tette hozzá.
Az SZDSZ nem kér a nácikból
   2004. szeptember 12.Index.hu   
Széles tömegeket megmozgató antifasiszta, a náci múltat és jelen elutasító ellendemonstrációvá fog alakulni az SZDSZ Új Generáció által október 15-ére, a Terror Háza elé tervezett megemlékezés, mondta Gusztos Péter az Indexnek vasárnap. Az SZDSZ-es politikus, a párt ifjúsági tagozatának ...
MSZP: a Fidesz vizsgálja felül a Demokratához való viszonyát
   2004. szeptember 12.MTV Online   
Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetõje szerint a Fidesznek nyilvánosan felül kell vizsgálnia a Magyar Demokrata címû hetilaphoz való viszonyát. A Fidesz arra kéri a kormánykoalíciót, hogy a nyilatkozatok, kampánybeszédek helyett, a polgári kormányhoz hasonlóan, érdemi lépésekkel akadályozzák meg a hungarista demonstrációt.
A Legfõbb Ügyészséghez fordul az SZDSZ
   2004. szeptember 12.Magyar Nemzet Online   
Az SZDSZ - Új Generáció hétfõn törvényességi kérelemmel fordul a Legfõbb Ügyészséghez, hogy az 1947-ben kihirdetett párizsi békeszerzõdésre hivatkozva járjon el a Magyar Jövõ Csoport ügyében - jelentette be Csõzik László, a szervezet elnöke, szabad demokrata ügyvivõ a Terror Háza elõtt tartott sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta: a nemzetközi szerzõdés értelmében a magyar kormánynak kötelessége feloszlatni minden fasiszta jellegû katonai és politikai szervezetet, így ez lehetõséget ad a hungaristák elleni fellépésre. Az SZDSZ - Új Generáció értelmezése szerint a kormánynak akkor is kötelessége eljárni, ha a csoport nem jegyeztette be magát - tette hozzá.
Ébredj, magyar!
   2004. szeptember 12.Vasárnap Reggel   
A Magyar Jövõ Csoport nyilasai már a kenek alatt járnak, hamarosan az Andrássy úton lesznek, s a Terror Háza elõtt éneklik el a hungarista himnuszt: Ébredj magyar! Az ébredezésen már túl vagyunk, sokan már félnek, most minden politikus elítéli a XXI. századi nyila-sokat, de demokrácia az demokrácia, amíg nem vétenek a törvény ellen, a gyûlésüket engedélyezni kell.
Dávid Ibolya: nem fogadjuk el a szésõséges megnyilvánulásokat
   2004. szeptember 11.PolitikaFórum   
Dávid Ibolya Magyar Demokrata Fórum elnöke egy pénteken kiadott közleményében „felháborítónak” nevezte, hogy lehetséges a Terror Háza , nemzeti emlékhely elõtt törvényesen nyilas tüntetést tartani. „Mi, magyar demokraták elutasítunk minden szélsõséges nézetet, jöjjön az bármely oldalról” - tudatta az ellenzéki párt vezetõje.
Miniszterek is tiltakoznak a hungarista tüntetés ellen
   2004. szeptember 11.Magyarorszag.hu   
Több miniszter is elítélte szombaton az októberre tervezett hungarista tüntetést. Gyurcsány Ferenc szerint alkotmányos módszerekkel fel kell lépni a szélsõséges eszmék ellen. A belügyi tárca vezetõje elképzelhetõnek tartja néhány törvény módosítását.
Lamperth: Tüntethetnek a hungaristák a Terror Házánál
   2004. szeptember 11.Magyar Nemzet   
Megtarthatja október 15-re tervezett tüntetését a hungarista Magyar Jövõ Csoport. Lamperth Mónika bejelentette, a rendõrség minden törvényes eszközzel fel fog lépni, ha az eseményen felmerül valamilyen bûncselekmény gyanúja, de a hatóságnak az engedélyezéssel kapcsolatban nincs politikai mérlegelési joga.
A mumus
   2004. szeptember 11.Magyar Nemzet   
Mintha rendelésre érkezett volna, megjött a Magyar Jövõ Csoport nevezetû társulat, úgy is, mint szélsõjobboldali veszély. A világnemzeti népuralmisták és hivatott vezérük, Szabó Albert nyomtalan felszívódása óta nem volt hazánkban „életrevaló" fasiszta mumus, márpedig anélkül nehéz baloldali politikát csinálni.
Kik mozgatják a bábukat?
   2004. szeptember 11.Magyar Nemzet   
Bácsfi Diána, a hungarista Magyar Jövõ Csoport vezetõje nem csak a radikális, illetve a szélsõséges jobboldali csoportosulások környékén fordult meg, mielõtt megalapította volna újabb mozgalmát: néhány hónapig a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetséggel is kapcsolatot tartott. A MIÉP Ifjúsági Tagozatának XVI. kerületi szervezetét Bácsfi színrelépése után fel kellett oszlatni, ugyanis a tagság egyes tagjairól a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz jelentések futottak be.
A Népszava felhívása
   2004. szeptember 11.Népszava   
Egyre nagyobb felháborodással kíséri a közvélemény azt a tényt: a rendõrség engedélyezte, hogy október 15-én, a nyilas hatalomátvétel 60. évfordulóján a Magyar Jövõ Csoport hungarista szervezet demonstrációt tartson Budapesten, a Terror Háza elõtt.
Undorból az utcára
   2004. szeptember 10.Magyar Hírlap   
Nincs törvényes akadálya annak, hogy októberben a neo-nyilas banda megemlékezzen Szálasi Ferenc hungarista gazemberrõl. Terveik szerint a nyilas hatalomátvétel napján a Terror Háza elõtt gyülekeznek majd. Szándékukat a rendõrség, úgy tûnik, kénytelen tudomásul venni.Ez undorító. De nem tragédia.
Schmidt Mária pert nyert
   2004. szeptember 10.Népszabadság   
A Fõvárosi ítélõtábla tegnapi ítéletével jogerõsen 300 ezer forintos kártérítésre kötelezte Eörsi István írót, mert megsértette Schmidt Mária történésznek, a Terror Háza fõigazgatójának jó hírnév védelméhez fûzõdõ személyiségi jogait.
Tûrnünk kell a szélsõségeket
   2004. szeptember 10.Magyar Hírlap   
Egy demokráciában sérthetetlen alapjog a szólás és a gyülekezés szabadsága. Még akkor is, ha a Terror Háza elõtt október 15-én egy szélsõséges, nyilas szervezet akarja ünnepelni Szálasi hatalomra jutását. Szakértõink szerint a demokratikus alapjogokat nem szabad korlátozni, fõleg nem politikai szempontokból. A rendõrségnek azonban érvényt kell szereznie a jog elõírásainak. Vagyis ha bármilyen törvénysértés történik egy gyûlésen vagy demonstráción, akkor azt fel kell oszlatni.
Tiltakozások az új nácik ellen
   2004. szeptember 10.Népszava   
Miközben Salgó László országos rendõrfõkapitány rendkívül kemény rendõri intézkedéseket ígért a szélsõséges csoportok megnyilvánulásai ellen, egyre több szervezet tiltakozik a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport októberi, a Terror Háza elé tervezett demonstrációja ellen. Az SZDSZ-Ûj Generációja az ugyanarra a napra és helyszínre szervezett megmozdulást szeretné az „év antifasiszta tüntetésévé" tenni.
Patthelyzet alakult ki a tüntetések ügyében
   2004. szeptember 10.Metró   
Egy hónap múlva folytatódnak a rendõrségen a megbeszélések arról, hogy a szabad demokraták ifjúsági szervezete, vagy a magát hungaristának valló csoport tarthat-e megemlékezést a nyilas hatalomátvétel évfordulóján a Terror Háza elõtt.
Álnokságot is lát a tiltakozásokban az SZDSZ
   2004. szeptember 10.Népszabadság   
Nem jelent meg a hungarista Magyar Jövõ Csoport képviselõje a rendõrségen, hogy tárgyaljon az október 15-re, a nyilas hatalomátvétel hatvanadik évfordulójára bejelentett rendezvényérõl. Ott volt viszont az ellendemonstrációra készülõ SZDSZ – Új Generáció.
Tüntetés a hungarizmus ellen
   2004. szeptember 10.Hetek   
A Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezetõ igazgatója közölte, ha a rendõrség engedélyezi az október 15-ére – a nyilas hatalomátvétel évfordulójára – meghirdetett fasiszta, hungarista tüntetést, akkor ellentüntetést szerveznek.
Törvénymódosítást sürgetnek az újnácik ellen
   2004. szeptember 10.Népszava   
Miközben Salgó László még hivatalban lévõ országos rendõrfõkapitány rendkívül kemény rendõri intézkedéseket ígért a szélsõséges csoportok megnyilvánulásai ellen, egyre több szervezet tiltakozik a magát hungaristának valló Magyar Jövõ Csoport októberi, a Terror Háza elé tervezett demonstrációja ellen.
A szégyen napja
   2004. szeptember 10.Népszava   
Október 15-rõl, 1944. október 15-rõl, az újkori magyar történelem mélypontjáról, a Szálasi-féle hatalomátvétel évfordulójáról van szó. Mely napon az idén egy bizonyos Bácsfi Diana nevezetû egyetemista hölgy által életre galvanizált, Magyar Jövõ Csoport névre hallgató, kendõzetlenül nyilas, antiszemita és, tekintettel a példakép Szálasi ténykedésére, mélységesen magyarellenes szervezõdés a Terror Háza (egykor Szálasi Nemzeti Számonkérõ Székének otthona) elé megemlékezést szervez.
Kormányzati fellépés a hungarista tüntetés ellen
   2004. szeptember 9.MTV - Híradó   
A kormány minden politikai és jogi eszközzel fel akar lépni a megújult hungarista csoportok ellen. Juhász Ferenc, a nemzetbiztonsági kabinet vezetõje ezt azután közölte, hogy a bizottság ülésén téma volt a nemzeti szocialisták októberre tervezett demonstrációja. A Magyar Jövõ Csoport Szálasira emlékezne a Terror Háza elõtt. A MAZSIHISZ bejelentette, amennyiben a hungaristák megtartják rendezvényüket, akkor a zsidó szövetség ellentüntetést szervez az Andrássy útra.
Kormányzati fellépés a hungarista tüntetés ellen
   2004. szeptember 9.Budapest Rádió   
Valamennyi törvényes eszközt felhasználva a kormányzat fellép az október 15-re tervezett nyilas tüntetés ellen - jelentette be tegnap Kovács László. A külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország nemzetközi megítélését fenyegeti, ha bárkik a nyilas hatalomátvétel évfordulójáról akarnak megemlékezni.
Szeretjük-e az idegeneket?
   2004. szeptember 9.168 Óra   
Magyar Hírlap: „A BRFK jóváhagyásával készül október 15-én látványos utcai demonstrációra a hungarista eszméket valló Magyar Jövõ Csoport. Az eddig még be nem jegyzett szervezet az Andrássy úton a Hõsök terétõl a Terror Házáig — illetve ahogy õk nevezik: a Hûség Házáig — kapott vonulási engedélyt. Az idõpontról e hét elején egyeztettek a szervezõk és a rendõrök. A demonstráció céljaként a hungarista forradalom gyõzelmének 60. évfordulóját tüntették fel a bejelentõk. (...) Bácsfi Diána, a hungarista csoport országos vezetõje lapunknak elmondta: Szálasi Ferenc hatalomátvételének 60. évfordulójára készülnek emlékezni. Már felesküdött tagjaik, mintegy nyolcvanan, egyenruhában gyülekeznek a téren, ahonnan Árpád-sávos lobogókkal, zárt katonai alakzatban vonulnak végig a szervizúton. (...) Az épületnél a hungarista himnusz hangjaira helyezik el koszorúikat. Várhatóan hárman mondanak beszédet, felidézve Szálasi érdemeit, de a jelenlegi politikai vezetésnek szóló követeléseiket is megfogalmazzák. Saját rendezõgárdájuk biztosítja, hogy ne zavarják meg ünnepüket, és soraikba ne férkõzzenek provokátorok. Bácsfi szerint a mozgalomnak középtávon politikai célkitûzései is vannak. Reális esélyét látja annak, hogy négy-öt éven belül párttá alakuljanak, és részt vegyenek a napi politikában is.” Három megjegyzésem van. 1. Nem értem. 2. Bezzeg egy nyamvadt melegdemonstrációra ízibe ellendemonstráció szervezõdik. 3. Óriási trutymóban élünk.
Hungarista tüntetés - tiltakozások
   2004. szeptember 9.Népszabadság   
Minden törvényes eszközt felhasználva fellép a kormányzat az október 15-re tervezett nyilas tüntetés ellen - értesült lapunk. Kovács László külügyminiszter tegnap a kormányszóvivõi tájékoztatón kijelentette, hogy Magyarország megítélését fenyegeti, ha bárkik a nyilas hatalomátvétel évfordulójáról akarnak megemlékezni. Szerinte súlyos károkat okoznak az ország nemzetközi megítélésének azok, akik október 15-én ünnepelni akarnak, „Kitartás!" felirattal és nyilaskeresztes zászlóval plakátokat ragasztanak ki, és elõadásokat tartanak a hungarista ideológiáról.
Gatyáznak a nyilasokkal
   2004. szeptember 9.Színes Mai Lap   
Színes Mai LapMa egyeztetnek a rendõrségen az Új Generáció és a Szálasira emlékezni kívánó Magyar Jövõ Csoport ügyében, miután a két szervezet egy idõben, október 15-én szeretne rendezvényt szervezni a Terror Háza elõtt. A parlamenti pártok egyhangúlag elítélik a szélsõséges Magyar Jövõ Csoport (MJCS) tervezett tüntetését.
Hungaristatüntetés: rámozdultak
   2004. szeptember 9.Magyar Hírlap   
Lapunk értesülése szerint a nemzetbiztonsági kabinet tegnapi ülésén az az egyértelmû álláspont alakult ki, hogy minden törvényes eszközt fel kell használni, hogy a Magyar Jövõ Csoport ne tarthasson megemlékezést. A magát Szálasi örökösének valló csoport október 15-ére, a nyilas hatalomátvétel évfordulójára szervezett demonstrációt a Terror Házához. Azonos idõpontban és helyszínen kívánja megtartani megemlékezését az SZDSZ-es Új Generáció is. A rendõrség azonban nem engedélyezi, hogy egy helyen és egy idõben legyen a két megmozdulás. Ma folytatódnak az egyeztetések.
Kormányzati fellépés a hungarista tüntetés ellen
   2004. szeptember 9.Danubius Rádió   
Minden törvényes eszközt felhasználva fellép az október 15-ére tervezett hungarista tüntetés, és a szervezõ Magyar Jövõ Csoport akciói ellen a nemzetbiztonsági kabinet û értesült kormányközeli forrásból a Népszabadság. Kovács László külügyminiszter szerint Magyarország nemzetközi megítélését fenyegeti, ha bárkik a nyilas hatalomátvétel évfordulójáról akarnak megemlékezni. A rendõrségen egyébként ma tovább egyeztetnek a hungaristák és az SZDSZ-Új Generáció képviselõi, mert utóbbi szervezet ellendemonstrációt szervezett a Terror Háza elé ugyanabban az idõben, mint a Magyar Jövõ. Arról tárgyalnak: megtartható-e a két rendezvény együtt.
Száll a sí
   2004. szeptember 9.Magyar Narancs   
Mérsékelt örömünkre máris médiasztár vált a lapunk által felfedezett Bácsfi Diánából, s immár a fõpolgármester, felkért történész szakértõk, a BRFK és a baloldali kereskedelmi rádió vállvetve rágódnak a jól megérdemelt feledésbõl feltámadt hungarista mozgalom ideológiai és szimbolikus finomságai felett.
Pert vesztett Eörsi Schmidt Máriával szemben
   2004. szeptember 9.Gondola   
Háromszázezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte másodfokon a Legfelsõbb Bíróság Eörsi Istvánt, aki az ítélet szerint egy publicisztikájában megsértette Schmidt Mária jó hírnevéhez fûzõdõ személyiségi jogait.
Patthelyzet a Terror Háza elé szervezett tüntetések ügyében
   2004. szeptember 9.Index.hu   
Egy hónap múlva folytatódnak a rendõrségen a megbeszélések arról, hogy a szabad demokraták ifjúsági szervezete, vagy a magát hungaristának valló csoport tarthat-e megemlékezést a nyilas hatalomátvétel évfordulóján a Terror Háza elõtt.
Másodfokon is pert vesztett Eörsi Schmidt Máriával szemben
   2004. szeptember 9.Index.hu   
Háromszázezer forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte másodfokon a Legfelsõbb Bíróság Eörsi Istvánt, aki az ítélet szerint egy publicisztikájában megsértette Schmidt Mária jó hírnevéhez fûzõdõ személyiségi jogait. A pervesztes alperesek felülvizsgálati kérelem benyújtását fontolgatják, és akár Strasbourgig is elmennek igazukért.
Tízezres ellentüntetésre készül a Mazsihisz
   2004. szeptember 8.Népszava   
Ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el a hungarista Magyar Jövõ Csoport által kihelyzett, nyilaskeresztes plakátokkal kapcsolatban. Tóth Gábor, a budapesti rendõrfõkapitány bûnügyi helyettese a Népszavának azt mondta: még a törvényes határidõn belül önkényuralmi jelkép használata miatt rendeltek el nyomozást a fõváros V. kerületi kapitányságán, s az eljárást végül központi hatáskörbe vonták. Jelenleg az V. és a XIII. kerületi ügyészség álláspontjára várnak a nyomozók.
A Mazsihisz sárga csillaggal vonulna a hungarista tüntetésre
   2004. szeptember 8.Index.hu   
A Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezetõje igazgatója közölte, ha a rendõrség engedélyezi az október 15-ére - a nyilas hatalomátvétel évfordulójára - meghirdetett fasiszta, hungarista tüntetést, akkor több tízezres ellentüntetést szerveznek. A Terror Háza elé a Magyar Jövõ Csoport hirdetett tüntetést, amely ellen már az SZDSZ - Új Generáció is ellentüntetést szervezett.
Az amazon
   2004. szeptember 7.Magyar Hirlap   
Semmi okom kétségbe vonni a bölcs egyetemi professzorok hízelgõ véleményét, hogy Bácsfi Diána hallgató páratlanul tehetséges vallástörténész, nagy ígérete választott tudományágának. Nemcsak úgy mondják ezt a levegõbe, állítólag már elkészült és publikált tanulmányok bizonyítják.
Ellentüntetésre készül a MAZSIHISZ
   2004. szeptember 7.Info Rádió   
Több tízezres ellentüntetést helyezett kilátásba a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezetõ igazgatója, ha fasiszta, hungarista demonstrációt engedélyeznek Budapesten október 15-én a nyilas hatalomátvétel évfordulóján. Zoltay Gusztáv azt mondta, hogyha a hungaristák demonstrációját engedélyezik, akkor a MAZSIHISZ-ét niylván nem fogják, ezért állampolgári engedetlenséget jelentenek be és sárga csillagot felvéve vonulnak ki a helyszínre.
Két demonstráció a Terror Háza elõtt?
   2004. szeptember 7.Népszabadság    
A rendõrség szerint fennálló közbiztonsági kockázat ellenére az SZDSZ Új Generációja és a Magyar Jövõ nevû hungarista szervezet is fenntartja október 15-i területfoglalási kérelmét a Terror Háza elé. Tegnap külön-külön egyeztetett a rendõrséggel a két szervezet, ám egyikük sem engedett. Csõzik László, az Új Generáció elnöke lapunknak elmondta: antifasiszta, náciellenes demonstrációra készülnek.
Két rendezvény egy helyszínre
   2004. szeptember 7.Népszava   
Nem tudtak megegyezni a Magyar Jövõ Csoport és az SZDSZ - Új Generáció képviselõi a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon arról, hogy melyik szervezet változtasson az október 15-ére bejelentett rendezvényén. .
Egyeztetés október 15-rõl
   2004. szeptember 6.Magyar Nemzet   
Nem sérti a gyülekezési jogot, ezért tudomásul vette a BRFK a Magyar Jövõ Csoport (MJCS) 2004. október 15.-re, a budapesti Terror Háza Múzeum elé bejelentett demonstrációját, és azonosan döntött egy másik szervezetnek szintén az Andrássy úti helyszínre benyújtott értesítésérõl - mondta el lapunknak a rendõrség sajtóügyeletese.
Élõ adásban állították le a hungarista honlapot
   2004. szeptember 6.Index.hu   
A Klub rádió egyik élõ adásában szüntette meg a hozzáférést a tárhelyszolgáltató a plakátjairól elhíresült Magyar Jövõ Csoport Szálasi arcképével díszített honlapjához.
Plakátpuccs - Hungaristák menetrend szerint
   2004. szeptember 6.Magyar Nemzet   
Megjöttek. Hogy legyen hivatkozási alap, hogy a híradóban be lehessen mutatni, hogy Eörsi István tudjon mirõl írni, hogy ne tûnjön fel annyira a gazdasági válság, hogy ne mindig Gyurcsánnyal foglalkozzon a sajtó, meg persze azért, hogy megint lehessen antiszemitázni Orbánt és az egész magyar jobboldalt.
Felvonulnak a hungaristák
   2004. szeptember 4.Népszava   
Tudomásul vette a BRFK a magát hungaristának nevezõ Magyar Jövõ Csoport október 15-re bejelentett demonstrációját. Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese közölte: nem volt törvényes lehetõség a Terror Háza elé szervezett tüntetés tiltására. Bácsfi Diána, a Magyar Jövõ Csoport országos vezetõje elmondta, hogy rendezvényük a Hûség Napja nevet viseli és a Hõsök terén kezdõdik. Onnan vonulnak át a Terror Háza elé. Ez az épület korábban az elõször 1937-ben, Szálasi Ferenc késõbbi nyilas nemzetvezetõ által megalakított Magyar Nemzetiszocialista Párt, majd a Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom székháza volt.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |
| 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
| 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | aktuális


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria