magyar magyar english english
nyitólap  vissza
rólunk
másokról
nekünk írták
hírek, események

Helyreigazítás! kérelem
   2003. november 15.Magyar Fórum   
Tisztelt Fõszerkesztõ Úr!A Magyar Fórum 2003. október 2-i számában az 5. oldalon megjelent, Molnár Tamással készített interjúban egy utalás szerepelt arra vonatkozóan, hogy Orbán Viktor tanácsadói, nevesítve én is, az„SZDSZ-bõl jött társaság" volnánk.
Pénzt vonnának el a Terror Házától
   2003. november 14.Heti Válasz   
A költségvetés vitája során képviselõk indítványozták a Terror Háza támogatásának csökkentését. Három javaslatot terjesztettek be. Az egyik 100 millió forintot venne el az intézménytõl, amelyet a fogyatékkal élõk támogatására csoportosítana át.
Orwell: esszék, klipek, filmvetítés
   2003. november 14.Magyar Nemzet   
A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, illetve a XX. Század Intézet George Orwell születésének centenáriuma alkalmából 2003 elején képzõmûvészeti, videoklip- és esszépályázatokat hirdetett, amelyek értékelése õsszel lezárult.
Ötven éve halt meg Sztálin
   2003. november 14.MTV    
Mv.: - Ötven éve halott minden idõk talán legvéreskezûbb diktárora és ez az 50 év elég volt ahhoz, hogy az oroszok megbocsássanak neki. Sztálinról van szó, akire egy friss felmérés tanúsága szerint minden ötödik orosz egyértelmû szimpátiával emlékezik. A generalissimus áldozatainak számát még ma is csak becsülni lehet. Történészek szerint legalább 20 millió honfitársát küldte a halálba, Joszif Sztálin 50 év távlatából - ezzel a címmel egész napos konferenciát rendeztek a Terror Háza Múzeumban.
Perek és tanulságok
   2003. november 14.Heti Válasz   
A negyvenes évek végének koncepciós pereit idézték fel neves történészek a XX. Század Intézet áltat november 7-én rendezett Perek és összeesküvések címû konferencián. Az intézet igazgatója, Schmidt Mária elõadásában a kirakatperek lés a koncepciós perek közötti különbségrõl is beszélt.
A fasiszta bélyegtõl a gondolati bûnig
   2003. november 14.Heti Válasz   
„Vannak olyan rágalmazások, melyekkel szemben még az ártatlanság is elveszíti a bátorságát" - idézték Napóleont a XX. Század Intézet szervezésében november 7-én Budapesten megrendezett Perek és összeesküvések címû konferencián.
50 éve halt meg Sztálin
   2003. november 13.Kossuth Rádió   
B: - 50 év mire elég a történelemben, 50 éve még nemzeti gyász volt Sztálin halála és milliók énekelték Sztálin elvtárs kedves dalát a szulikót könnyes szemmel. MIlliók, akik csak lassak kezdték hinni,hogy a szeretet vezér az égõ fáklya nem egyéb közönséges tömeggyilkosnál. Azt gondolom egy életbe sok ennyi történelem, és szeretném hinni,hogy az új generáció már élesebben figyeli ,látja saját kora hõseit. Gadácsi János két történésszel Kun MIklóssal és Stark Tamással beszélgetett.
Sztálin-konferencia
   2003. november 13.Duna TV   
Mv.: Sztálin halálának 650. évfordulóján tudományos konferenciát tartottak a Terror Házában. Az elõadók felelevenítették a nagy terror éveit, bemutatták a generalissimus emberi kapcsolatainak természetét, és elemezték a magyarországi sztálinizmus, a Rákosi-rendszer sajátosságait.
50 éve halt meg Sztálin - Tudományos konferencia a Terror Házában
   2003. november 13.Hír TV Online   
Sztálin halálának 50. évfordulóján tudományos konferenciát rendeztek a Terror Házában. A XX. Század Intézet tanácskozásán a magyar történészek mellett Franciaországból, Kanadából és Oroszországból is érkeztek elõadók.
A Terror Háza elszámolt
   2003. november 7.Népszabadság   
Egyelõre nem tudni, támogatja-e a kormány azokat a szocialista képviselõi indítványokat, amelyek a Terror Háza Múzeum költségvetésébõl vonnának el pénzt. A költségvetési vita során Kárpáti Zsuzsa jelentette be, hogy az MSZP frakciója módosító indítványt nyújt be annak érdekében, hogy a fogyatékosokat ellátó szervezetek többlettámogatáshoz jussanak a Terror Háza költségvetési forrásainak terhére.
Mi újság?
   2003. november 7.Blikk   
A Terror Háza múzeum fõigazgatóját arról kérdeztük, hogy egy MSZP-s javaslat szerint jövõre 313,5 millió helyett csak 23,5 millió forintot kapna az intézmény.
Gondolatok a két Magyarországról
   2003. november 7.Magyar Nemzet   
Gyurcsány Ferenc megmondta a magáét. Tõle tudjuk, hogy mit épít a Fidesz. De azt még nem, hogy az MSZP-SZDSZ mit? Az árkokat úgy temetné be, hogy a jobboldalt elõtte élve belelöki. Csakhogy az ellenfelet nem betemetni, hanem ésszerû érvekkel meggyõzni kellene tudni. Erre azonban még csak próbálkozás sincs.
Kérdéses a fogyatékkal élõk támogatása
   2003. november 7.Magyar Nemzet   
A szocialista frakcióval szembe került a Pénzügyminisztérium (PM), mert a tárca továbbra is kiáll a vakokat és más fogyatékkal élõket képviselõ szervezetek állami támogatásának csökkentése mellett. Emlékezetes, hogy nemrég Lévai Katalin esélyegyenlõségi miniszter tett ígéretet arra, hogy felülbírálják korábbi döntésüket, s nem csökkentik a szervezetek állami juttatását.
Veszélyben a Terror Háza
   2003. november 6.Budapesti Nap   
Schmidt Mária szerint ismét veszélybe került a Terror Háza Múzeum. Az anyagi gondokkal küzdõ intézmény igazgatója szerint a jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából, míg „kormányközeli múzeumok" busás támogatást kapnak.
Pénzügyi attak a Terror Háza ellen
   2003. november 6.Magyar Nemzet   
Döbbenten értesültünk arról, hogy ismét veszély fenyegeti a Terror Háza Múzeum mûködését - nyilatkozta lapunknak Schmidt Mária. Az intézmény fõigazgatója tudomást szerzett arról, hogy a jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott három kormánypárti módosító indítvány 290 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából.
Veszélyben a Terror Háza
   2003. november 6.Magyar Hírlap   
Veszélyben érzi a Terror Háza mûködését a múzeum fõigazgatója, Schmidt Mária, miután a költségvetéshez benyújtott kormánypárti módosító indítványok szerinte 250 millió forintot vonnának el a 313,5 milliós támogatásból.
Ötödére csökkenhet a Terror Háza támogatása
   2003. november 6.Népszabadság   
Ismét veszély fenyegeti a Terror Háza mûködését - ezt állítja szerdán nyilvánosságra hozott közleményében Schmidt Mária, a múzeum fõigazgatója. A jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából - közölte a fõigazgató, aki attól tart, a kormányzati oldal „megfojtja" az intézményt.
Választási vetélkedõ
   2003. november 6.Demokrata   
Remélhetõleg vagyunk egy páran, akik emlékezünk és észben tartjuk azokat a választási ígéreteket és erkölcsi normákat, amelyeket a szocialistáktól hallottunk és amelyeket megvalósítani ígértek. Íme néhány (kommentálva):
Terrorveszély
   2003. november 6.Mai Nap   
A múzeum igazgatója arra alapozza feltevését, miszerint ismét veszélyben a Terror Háza, hogy két kormánypárti költségvetési módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából.
Veszély fenyegeti a Terror Háza mûködését
   2003. november 5.Klub Rádió   
Ismét veszélybe kerülhet a Terror Háza Múzeum mûködése - állítja az intézmény fõigazgatója. Schmitt Mária közölte, megdöbbent, amikor megtudta, hogy a jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett, 313 milliós támogatásából.
Veszély fenyegeti a Terror Háza mûködését
   2003. november 5.Duna TV   
Veszély fenyegeti a Terror Háza mûködését a fõigazgató szerint. Schmidt Mária közölte: a jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313 és fél milliós támogatásából. A fõigazgató szerint a kormányzati oldal következetesen megfojtja az elõzõ kormány alatt alakult tudományos-kulturális mûhelyek tevékenységét azzal, hogy teljesen megvonja tõlük a támogatást.
Orbán, Gyurcsány és a demokrácia
   2003. november 5.Népszabadság   
Orbán Viktor október 23-i beszédére sokan felfigyeltek. Nem csoda, hiszen világos politikai üzenete volt. Az a megfogalmazás, hogy „ami körülvesz bennünket, az csupán egy ideiglenesen körülöttünk állomásozó állapot”, valóban azt üzeni: a tavalyi választásokat követõen hivatalba lépett kormány hatalomgyakorlása nem demokratikus kormányzás, hanem idegenek, a magyar nemzeti közösségen kívül állók által gyakorolt elnyomás.
Veszély fenyegeti a Terror Háza mûködését
   2003. november 5.Kossuth Rádió   
Schmidt Mária aggódik amiatt, hogy ismét veszély fenyegeti a Terror háza mûködését. A múzeum igazgatója arra alapozza feltevését, hogy két kormánypárti költségvetési módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 millió forintos támogatásából. A fõigazgató szerint a kormányzati oldal következetesen megfojtja az elõzõ kormány alatt alakult tudományos, kultúrális mûhelyek tevékenységét, anyagi támogatásuk megvonásával.
A szocialisták ostromolják a Terror Házát
   2003. november 5.Hír TV Online   
Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy ismét veszély fenyegeti a Terror Háza Múzeum mûködését -- közölte az intézmény fõigazgatója szerdán. "A jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából" -- írta közleményében Schmidt Mária
Tisztelgés Teller Ede életmûve elõtt
   2003. november 5.Népszava   
Teller Ede, a nemrég elhunyt világhírû atomfizikus életmûve elõtt tisztelegtek hétfõn a kaliforniai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban rendezett ünnepélyes megemlékezésen.
Emléküléssel búcsúztatták Teller Edét
   2003. november 5.Magyar Nemzet   
A Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium november 3-án tartotta a „Teller Memóriái” ünnepélyét. A nemrégiben elhunyt világhírû magyar atomfizikusra munkatársai és politikusok emlékeztek. A magyar tudomány napján Budapesten a résztvevõk egyperces néma felállással tisztelegtek Teller Ede emléke elõtt, akinek jelentõségét Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke ünnepi beszédében külön kiemelte.
Schmidt Mária: veszély fenyegeti a Terror Háza múzeum mûködé
   2003. november 5.MTI   
Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy ismét veszély fenyegeti a Terror Háza Múzeum mûködését - közölte az intézmény fõigazgatója szerdán az MTI-vel. "A jövõ évi költségvetés tervezetéhez benyújtott két kormánypárti módosító indítvány 250 millió forintot vonna el a múzeum tervezett 313,5 milliós támogatásából" - írta közleményében Schmidt Mária.
250 millióval csökkenhet a Terror Háza támogatása
   2003. november 5.origo.hu   
A Terror Háza Múzeum fõigazgatója szerint egy kormánypárti javaslat értelmében 250 millióval csökkenhet az intézmény éves támogatása jövõre. Schmidt Mária szerint a kormányzati oldal "következetesen megfojtja" az elõzõ kormány alatt alakult tudományos-kulturális mûhelyek tevékenységét anyagi támogatásuk teljes megvonásával.
Nem kapnak több pénzt a kisebbségek
   2003. november 5.Magyar Nemzet Online   
Elsõsorban a kisebbségi szervezetek támogatásáról volt szó szerdán a parlament emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának ülésén, amelyen a jövõ évi költségvetéshez érkezett módosító indítványokról szavaztak.
Schmidt: Ismét veszélyben a Terror Háza
   2003. november 5.Index.hu   
Schmidt Mária szerint ismét veszély fenyegeti a Terror Házát. A fõigazgató szerint a kormányzat megfojtja az intézményt azzal, hogy az eddig ígértnél jóval kevesebb támogatást kíván elfogadtatni a költségvetésben. Schmidt szerint az eredetileg 313,5 milliós támogatást 250 millióval kívánják megkurtítani.
Elbúcsúztak Teller Edétõl
   2003. november 4.Index.hu   
Teller Ede, a nemrég elhunyt világhírû atomfizikus életmûve elõtt tisztelegtek hétfõn a kaliforniai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban rendezett ünnepélyes megemlékezésen.
Megemlékezés Livermore-ban Teller Edérõl
   2003. november 4.MTI   
Teller Ede, a nemrég elhunyt világhírû atomfizikus életmûve elõtt tisztelegtek hétfõn a kaliforniai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban rendezett ünnepélyes megemlékezésen. A megemlékezés a tudós munkásságának fõ színterét jelentõ három intézmény, a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium (LLNL), a Hoover Intézet és a Kaliforniai Egyetem közös rendezvénye volt. A Magyar Köztársaság kormányát Medgyessy Péter kormányfõ kérésére Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter képviselte.
Mádl és Medgyessy is levelet küldött a Teller családnak
   2003. november 4.Népszabadság Online   
Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminiszter San Franciscóban hétfõn – már lapunk zárta után – adta át Teller Ede gyermekeinek Medgyessy Péter levelét. A kormányfõ üzenetét annak személyes jellege miatt nem hozzák nyilvánosságra – mondta a Népszabadságnak nyilatkozva Simonyi András washingtoni magyar nagykövet. Gyurcsány az elõzetes tervek alapján részt vett a család által rendezett ebéden, majd a magyar kormány képviseletében rövid beszédet mondott a Lawrence Livermore Laboratóriumban tartott megemlékezésen. (Teller Ede temetését a család saját körben rendezte.)
Bob Dole a Terror Házában
   2003. november 3.Népszava   
Magyarországra látogatott a hét végén Bob Dole. A szenátor az 1996-os amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje volt, korábban az amerikai szenátus elnöki posztját is betöltötte. Budapesti programjai keretében megtekintette a Terror Háza Múzeumot. Megismerkedett a magyar történelem kiállított ereklyéivel, az egykori internacionalizmus jelképeivel. (Képünkön Leninnel, mint kép a szoba falán.) A szenátort Schmidt Mária, a Terror Háza fõigazgatója kalauzolta végig a termeken.
Kirekesztve
   2003. november 3.Magyar Nemzet   
Trianon hatásai az anyaországán és a határon túl

A kirekesztettség motívuma kíséri végig a trianoni békediktátum kárvallottjainak életét. Szidiropulosz Archimédesz, a hármaskönyvnek tervezett Trianon utóélete címû sorozat szerkesztõje és egyik legexponáltabb szerzõje pénteken este a XX. Század Intézet bemutatta be a trilógia középsõ részét.
Az Élet és Irodalom igaza
   2003. november 3.Népszava   
A MÚOSZ Etikai Bizottsága elsõ fokon elutasította Schmidt Mária kérelmét, és megállapította, hogy Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom fõszerkesztõje nem követett el etikai vétséget az „egy túlélõ" aláírással megjelent glossza közlésével.
Rengõ alapok
   2003. október 31.Heti Válasz   
Szükségállapot a jobboldalhoz kötõdõ mûhelyeknél

Nem vet véget a most létrehozott négy pártalapítvány annak a gyakorlatnak, hogy a mindenkori kormány igyekszik ellehetetleníteni az ellenzékközeli szellemi mûhelyek mûködését. Jövõre talán az egyetlen kivétel a Terror Háza lehet, melynél a "fûrészelv" helyett jövõre a kormányközelieknek kijáró "fûnyíróelvet" alkalmazzák.
Az orwelli év
   2003. október 31.Hdeti Válasz   
Az Orwell-centenárium alkalmából, 1984 jegyében és címmel kétnapos nemzetközi konferenciát rendeztek október közepén a Terror Háza Múzeumban. Az 1984-es év eseményeit, politikai folyamatait felelevenítõ és elemzõ résztvevõk között volt Duray Miklós neves felvidéki magyar író és politikus, akinek ott elhangzott elõadását közöljük az alábbiakban.
Parlamenti össztûz a költségvetésre
   2003. október 30.Magyar Nemzet   
Öt év után elõször reálértékben csökken az egészségügyre fordítandó forrás, 150-200 milliárd forint hiányzik az oktatás önkormányzati finanszírozásából, a kultúra szinte minden területe rosszabb helyzetbe kerül - egyebek mellett ezt kifogásolta az ellenzék a kabinet jövõ évi költségvetési javaslata kapcsán tegnap a T. Házban. A kormányoldal több esetben azzal érvelt: az elõzõ kabinet rengeteg adósságot hagyott maga után.
Kettõs mérce
   2003. október 29.Hócipõ   
Kénytelen vagyok kiegészíteni Schmidt Mária meglátását a két Magyarországról, mégpedig azzal, hogy nem csak két Magyarország létezik, hanem két világ is, bár nem teljesen abban az értelemben, mint azt a két közszolgálati televíziót óhajtó párt prominensei elképzelik. (Tényleg, azzal mi van? Folyik Pálffy István klónozása, és csak akkor indul az új csatorna, ha felnõ az új teremtmény? Vagy számolgatják, mennyit kell Kerényinek fizetni a vezetéséért, amennyiben interjúnként félmilliót kér?) Különben meg semmi köze a Fidesznek a következõkben tárgyalt kérdésekhez, mint ahogy az MSZP-nek sincs, csak olyan régóta próbálom már elsütni a klónozós poént, és itt most - úgy érzem - sikerült megfelelõ szövegkörnyezetet teremteni hozzá.
Orwell konferencia
   2003. október 26.Vasárnapi Újság   
Mv.: - Elmondom kedves hallgatóink, hogy mit kínálunk önöknek mûsorunk következõ majd két és fél órájában. Mondom néktek... címû vallási rovatunkban ma Kerényi Lajos atyát hallják, majd következik zenés múltidézõnk, a Vasárnapi Kalendárium. Hét évvel ezelõtt még az egész magyar politika autonómia párti volt, ma viszont már senki sem meri vállalni az autonómia ügyét, állítja Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, hozzátéve, ez a székely-kezdeményezés tehát magára maradt.
A történelem zsákutcája
   2003. október 25.Népszava   
Márai Sándor írja naplójában 1945 õszén-telén: "a svábokat kitelepítik, mint tavaly a zsidókat, marhacsorda módjára hajtják õket, száz és százezer embert. A "kollektív büntetés", mint nemzetközi gyakorlat, a legaljasabb elv, amivel ez a század megajándékozta magát. Tegnap a "zsidók", ma a "svábok", holnap a "polgárság", aztán a laposfülûek… S hajtanak bûnöst és ártatlant, gyereket és aggastyánt. Az európai élet erkölcsének ez a vége. A "nagyhatalmak" közömbösen terelnek emberi tömegeket, akik magas kultúrákat építettek fel; "határozati alapon" terelik õket, sommásan, csorda módra, egyik országból a másikba".
Senki sem átkozódott
   2003. október 24.Magyar Nemzet   
„Németellenes dalt énekeltek cigány elõadók a nyilas terror áldozatainak emlékére tartott szerdai rendezvényen a Terror Háza Múzeum elõtt - a rendezvénnyel kapcsolatban ezt tartja fontosnak a Magyar Nemzet október 17-i, Dalban átkozódtak címû cikkében. A kifogásolt sor a következõképp hangzik: „verd meg, Isten, a németet, mert megölte a népeket”. A halálba menõk, a megkínzottak dalát ezen a rendezvényen felidéztük. Nem máskor, nem máshol. Akkor, amikor illusztráltuk ezekkel a dallamokkal és dalszövegekkel az akkori áldozatok ítéletét, gondolatait.
Egy új Sajtóklub
   2003. október 23.Magyar Demokrata    
Mindenkit megdöbbentett az a másfél hete megjelent hír, hogy a Szövetség tagozatvezetõit és a Fidesz néhány kommunikációs szakemberét balliberális újságírók tanítják. Megdöbbentette a jobboldali közvéleményt, megdöbbentette a Fideszt, hogy 1. a Magyar Nemzet a tényt megtudta és 2., hogy azt címoldalán közölte. De megdöbbentette a hír az érintetteket: a hites ATV Kálmán Olgája (aki korábban az indulásnál a Stumpf-Heltai páros által dédelgetett Info Rádiótól került Székely Ferenc csapatába) elsõ nekifutásra igyekezett tagadni.
Új kiállítás a Terror Házában
   2003. október 23.Magyar Demokrata    
Bár a tárlatot az Orwell-év alkalmából nyitották, nem a jeles huszadik századi író regényérõl szól, hanem a magyarországi 1984-es évrõl. Az eseményhez kapcsolódóan a XX. Század Intézet a múlt héten konferenciát rendezett a késõ totalitárius diktatúra éveirõl és a térségben lezajlott eseményekrõl.
Félúton, meg-megállva
   2003. október 23.Magyar Demokrata    
A fideszes kommunikációs tréning visszhangja bizalmi válságra utal

Amint arról az elmúlt héten lapunkban is beszámoltunk, a Fidesz vezetõ politikusai számára tartott kommunikációs tréningre baloldali újságírók kaptak meghívást elõadónak. Többek között az MTV-nél dolgozó Simon András, az ATV-nél tevékenykedõ Kálmán Olga, valamint a liberális értékrendûként számon tartott Heltai Péter okította a Szövetség politikusait.A Fidesz tavaly tavaszi kampányát nagyon sokan elhibázottnak tartották a nemzeti oldalon.
Miniszterelnöki tanácsadók
   2003. október 23.Magyar Narancs   
Egy csapat szellem

A kormánynak tanácsot adni dicsõség, presztízs és magas szakmai elismerés egy normális országban. Magyarországon ezzel szemben a közfelfogás szerint a politikai tanácsadói megbízatás olyan stigma, ami kihat a tanácsadó szakmai és emberi megítélésére, és politikai kontextusba helyezi minden közéleti megnyilvánulását. Az is igaz viszont, hogy magatartásukkal a politikai tanácsadók néha maguk is hozzájárulnak megbízásuk negatív megítéléshez.
Megáll a tudomány?
   2003. október 22.HVG   
Alapítványi kutatóintézetek támogatása

Még a szinten tartást sem vállalja a kormány az alapítványok által mûködtetett társadalomtudományi kutatóintézetek költségvetési támogatásában jövõre. A Schmidt Mária nevével fémjelzett két kutatóintézet viszont semmit sem kap.
Kik azok, akik ezt tették velünk?
   2003. október 22.Zalai Hírlap   
Beszélgetés Schmidt Máriával, a két éve megnyílt, s viták kereszttüzében álló Terror Háza fõigazgatójával

Amióta 2002. február 24-én az Andrássy út 60. szám alatti, munkásõr-szürkére mázolt háztömbben megnyílt a Terror Háza Múzeum, azóta szinte folyamatosan politikai viták kereszttüzében áll. Egy azonban biztos: a múzeum a XX. századi magyar történelem két legkegyetlenebb korszakának emblematikus intézményévé vált. A nem szûnõ támadások okairól, magáról a múzeumról és az október 23-ára való megemlékezésrõl kérdeztük dr. Schmidt Máriát, a Terror Háza fõigazgatóját.
Párhuzamos kiállítások
   2003. október 22.Heves Megyei Hírlap   
- Az 1980-ban elhunyt Márton Áron püspök Erdélyben a mai napig nagy népszerûségnek örvend, ám úgy gondoltuk, hogy több ismeretet kell nyújtanunk az életérõl - jelentette ki Mandák Attila, az egri Segít a Város Alapítvány titkára azon vándorkiállítás kapcsán, amely október 15-én nyílt meg az erdélyi Csíkszeredán, s mely tárlat másolata szombat óta Egerben is megtekinthetõ.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
| 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 |
| 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |
| 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | aktuális


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria