magyar magyar english english
nyitólap  vissza
56-os emlékművek
Mobil pályázat
képeslapküldés
fontos oldalak
kilépés

56-os emlékmű

2012. november 4-én került sor az 1956-os Forradalom és Szabadságharc során életüket vesztett honfitársaink emlékére készült szabadtéri műalkotás felavatására. Az emlékmű a XVIII. Kerületi Önkormányzat kezdeményezésére Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója történészi és F. Kovács Attila Kossuth-díjas művész koncepciója alapján készült. A monumentális műalkotás először fordítja figyelműnket azon hősök felé, akik a kommunista hatalommal, a megszállókkal szemben vívott harc során életüket vesztették. A Terror Háza Múzeum történészeinek kutatómunkája alapján mintegy 2500 áldozat neve szerepel kőbe vésve, azon hősöké, akik életüket adták a szabadságért.

Fotók az avatásról.

„Kik érted haltak…”

Több ezer honfitársunk esett el az 1956-os forradalom és szabadságharc során.
Hazafiak, akiknek csak a nevét ismerjük.
Kérjük a családtagokat, küldjék el fényképeiket a Terror Háza Múzeumnak.
Arcot kell adnunk hőseinknek!


A képfeltöltés sikerességéhez az alább található nyilatkozat elfogadása szükségeltetik.

1. Tudomásul veszem, hogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (1122 Budapest, Határőr út 35.) a továbbiakban, mint Közalapítvány, az 1956-os forradalom áldozatainak kíván méltó emléket állítani. Ezúton a Közalapítvány rendelkezésére bocsájtom hozzátartozóm Fényképfelvételét (továbbiakban: Fénykép), melyet az alábbiakban rögzített feltételek mellett, a Közalapítvány felhasználhat.

2. Kijelentem, hogy a Fényképet a Közalapítvány mindenféle további engedélyem és díjigényem, valamint időbeli és területi korlátozás nélkül, valamennyi jelenleg ismert felhasználási módon, tetszőleges alkalommal felhasználni jogosult, így különösen azt a Közalapítvány kiadhatja, kiállíthatja, többszörözheti, terjesztheti és a nyilvánosság számára egyéb módon (így különösen Interneten) hozzáférhetővé teheti.

3. Kijelentem, hogy a Fénykép 1. pontban megjelölt tárgyban, 2. pontban megjelölt körben történő felhasználásával kapcsolatosan a Ptk. 85. § (3) bekezdésében rögzített kegyeleti jogokkal nem kívánok élni.

A fényképen szereplő személy

Kérjük a csillaggal jelölt mezőket töltse ki! 

A fényképküldéssel kapcsolatos kérdéseikkel munkatársunkhoz, Vönöczky Lillához, a vonoczky.lilla@terrorhaza.hu e-mail címen, valamint a 06/1-374-26-06-os telefonszámon fordulhatnak.


 
múzeum | interaktív | bolt | hírek | állandó kiállítás | mozi | időszaki kiállítás | fotógaléria